GUŽVA NA GRANICI: Na Horgošu se čeka tri do četiri sata

Auto-moto savez Srbije

GUŽVA NA GRANICI: Na Horgošu se čeka tri do četiri sata

Društvo -
I ovog vikenda na važnijim i frekventnijim putnim pravcima u Srbiji pojačan je intenzitet saobraćaja, posebno na auto putu koji vodi ka Mađarskoj.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila jutros su oko 30 minuta, osim na prelazu Horgoš, gde se na izlazu iz Srbije čeka oko 3-4 sata, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema informacijama AMSS, i ovog vikenda na važnijim i frekventnijim putnim pravcima u Srbiji pojačan je intenzitet saobraćaja, posebno na auto putu koji vodi ka Mađarskoj.

U poslepodnevnim i večernjim časovima očekuje se veći priliv vozila na prilazima većim gradskim sredinama, a moguća su i nešto duža zadržavanja na naplatnim rampama. Na naplatnim stanicama trenutno nema zadržavanja.

Iz Javnog preduzeća Putevi Srbije apeluje se na vozače da pripreme tačan iznos za naplatu putarine kako bi ubrzali protok vozila kroz naplatne kanale.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 84 saobraćajne nezgode, u kojima je 48 lica teže i lakše povređeno, a jedna osoba je izgubila život. U Beogradu je zabeleženo 39 nezgoda, u kojima je 17 ljudi povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track