SRAMOTA: Direktor Narodnog fronta izvređao novinarku Kurira!

Niko ne odgovara zbog smrti bebe

SRAMOTA: Direktor Narodnog fronta izvređao novinarku Kurira!

Društvo -
Dušan Stanojević vređao našu novinarku kad smo ga upitali zbog kakve je greške lekara na porođaju Branislave Branković umrla beba

BEOGRAD - Skandal u porodilištu!Na pristojna i profesionalna pitanja novinarke Kurira o okolnostima tragedije u GAK „Narodni front“ 29. jula, kad je posle greške dežurnog lekara umrla beba Branislave Branković, prof. Dušan Stanojević, direktor ove ustanove, odgovorio je na krajnje neprofesionalan način.Bujica uvredaUmesto da nam otkrije šta tačno piše u izveštaju unutrašnje kontrole, kojom je utvrđeno da je smrt bebe nastupila usled lekarske greške, Stanojević je na brutalan način izvređao i ponizio našu novinarku. Na naše pitanje „da li će doktorka Zagorka Milovanović (koja je bila dežurna u nedelju uveče 28. jula i odbila da porodi Branislavu Branković jer joj je termin bio zakazan za sutradan) snositi posledice za ovaj postupak“, dobili smo samo bujicu uvreda i uporno odbijanje da makar i pomene ono zbog čega smo ga zvali.Kada smo objasnili da je on na čelu zdravstvene ustanove koja se finansira iz budžeta i da građani imaju pravo da znaju šta se desilo kobne noći, direktor ove velike institucije odgovorio je salvom još žešćih uvreda. Na kraju je, posle gomile neprimerenih i prostačkih reči koje je uputio novinarki Kurira, koja je sve vreme razgovora pokušavala da ga umiri, izgovorio rečenicu koja ne spada u kategoriju teških uvreda:- Napišite šta hoćete, a sutra ćete u drugim novinama čitati šta je stvarno bilo!U Ministarstvu zdravlja su ponovili da su odmah po saznanju za neželjeni ishod porođaja izvršili vanredni inspekcijski nadzor.Vanredni nadzor- Naložili smo vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada nad radom zdravstvenih radnika koji su učestvovali u lečenju i porođaju. Naložili smo im da nam u roku od dva dana dostave izveštaj unutrašnje kontrole koji pokazuje relevantne podatke o stručnom radu i obdukcioni nalaz. Spoljni stručni nadzornici su 1. avgusta započeli vanrednu proveru u GAK „Narodni front“ i njima je juče, 15 dana nakon provere, dostavljen izveštaj - rekli su u Ministarstvu zdravlja i dodali da je za dalje korake neophodno da se sačeka tri dana na eventualni prigovor iz porodilišta.

U policiji ispitano 11 lekara!Od izvora bliskog istrazi nezvanično smo saznali da je nakon prijave protiv lekara koju su 31. jula uputili roditelji i zahteva tužilaštva koje je od policije tražilo da utvrdi pod kojim okolnostima je došlo do detetove smrti saslušano ukupno 11 doktora.- U policiji će, pored ovih 11 lekara GAK „Narodni front“, biti saslušani još neki doktori. Još će se raditi na ovom slučaju jer zasad nema nikakvih tužbi i podignutih optužnica - rekao je izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja