BEČKI LEKARI: Ljubica je podnela što niko ne bi!

EKSKLUZIVNO Prve slike devojčice posle transplantacije srca

BEČKI LEKARI: Ljubica je podnela što niko ne bi!

Društvo -
Prošle su tri nedelje otkako je dvoipogodišnjoj Ljubici Adamić u Austriji urađena transplantacija srca, za koju su čitaoci Kurira uz našu pomoć sakupili 120.000 evra. Lekari oduševljeni njenom hrabrošću i brzinom oporavka

BEOGRAD - Lekari kažu da je naša Ljubica pobednik!Dvoipogodišnju devojčicu Ljubicu Adamić iz Sremske Mitrovice, kojoj su vrhunski stručnjaci presadili srce 30. jula, lekari su proglasili pravim herojem i pobednikom, pričaju nam njeni roditelji, koji ne mogu da spavaju od sreće i uzbuđenja što je sve prošlo u najboljem redu. Oni su, u znak zahvalnosti što smo im pomogli da prikupe 120.000 evra za operaciju, došli u redakciju Kurira kako bi s nama uz tortu i piće proslavili oporavak ćerkice.Velika želja za životom- Naša Ljubica je odlično. Drugo dete, pogledajte koliko je ojačala. Počela je i da priča. Iako je sve boli, ona se trudi, grabi ručicama, napinje se i kad vidi Šimija, viče :“Mimi moj, Mimi, dođi ovde“. Mnogo je napredovala od transplantacije. Pošto i dalje ima konce od sečenja na grudima, na ruke moramo da joj stavljamo čarapice da se ne bi češala i slučajno nešto pokidala. Pošto je transplantacija uspela, austrijski lekari s klinike AKH davali su izjave za austrijsku televiziju i rekli su da je Ljubica veliki borac i pravi pobednik. Govorili su nam: „Vaša ćerka ima veliku želju za životom, ona je podnela što niko drugi ne bi“ - pričaju presrećni Adamići, koji su doneli devojčicine najnovije snimke i fotografije.U bolnici do prolećaPošto je transplantacija srca vrlo komplikovan zahvat, Ljubica se i daje nalazi na intenzivnoj nezi, pod konstantnim nadzorom i specijalnom terapijom. Uključili su se i fizioterapeuti koji je svakog dana masiraju i osposobljavaju mišiće koji su zbog silnog ležanja oslabili. Po svoj prilici, u bolnici će ostati do proleća, a posle će na svakih sedam dana ići na kontrole.- Svi joj se dive kako je izdržala, za samo nekoliko meseci ona je pet puta sečena na grudnom košu. Ne znate koliko smo srećni što se sve to završilo. Ponovo sam počeo da slušam muziku, a bogami, mogu i da zapevam od radosti. Dok je ona bila rizično, nisam bio u stanju ni da se nasmejem, a kad ponekad čujem pesmu uz koju je Ljubica igrala, meni se samo stegne u stomaku i krenu mi suze od tuge. Sad jedino mogu da pustim suze radosnice - kaže Šimi neprestano se zahvaljujući svima koji su mu pomagali.

Više ne plače... Sa mamom u bolnici
Više ne plače... Sa mamom u bolnici

Sad može i da se igra... Svaki dan je sve bolje
Sad može i da se igra... Svaki dan je sve bolje

Bez češanja... Čarape štite ranu
Bez češanja... Čarape štite ranu

Otac Šimi: Počela je da priča, iako je sve boli, trudi se, grabi ručicama...
Otac Šimi: Počela je da priča, iako je sve boli, trudi se, grabi ručicama...

http://www.youtube.com/watch?v=NBT0Zig-f5A
http://www.youtube.com/watch?v=W7Ae9lAGkXk

Ljubica uči nemačkiPošto je Ljubica dugo u austrijskoj bolnici, lekari i sestre joj se obraćaju samo na nemačkom jeziku, a kako kažu njeni roditelji, ona već sve razume.- Sestre po ceo dan pričaju s njom na nemačkom. Kažu da će sto posto, pored srpskog, početi da priča i na njihovom jeziku. Kad joj sestra kaže da se nakašlje ili otvori usta, ona sve tako i radi. Tačno se primećuje da je naučila te osnovne reči koje joj stalno ponavljaju i da ih razume - kaže tata Šimi i dodaje da je lekari obožavaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track