OSAM DANA LEČENJA: Jovanka se ponovo smeje!
Foto: Fonet

Prija joj nega medicinskog osoblja

OSAM DANA LEČENJA: Jovanka se ponovo smeje!

Društvo -
U Urgentnom centru je dobila vrhunsku negu, zahvaljujući čemu se iz dana u dan njeno zdravstveno stanje polako popravljalo

BEOGRAD - Posle osam dana provedenih u Urgentnom centru, Titova udovica Jovanka Broz je u boljem zdravstvenom stanju nego što je bila kada je primljena u bolnicu. Tada je bila fizički jako loše i u polusvesnom stanju, a danas je komunikativna, prija joj nega medicinskog osoblja, ali i pažnja i telegrami koje svakodnevno dobija.

Jovanka Broz je u Urgentni centar primljena 23. avgusta, a prva vest koja je odjeknula i srpskim, ali i medijima u okruženju bila je da se lekari bore za njen život.

Kako je tada rečeno, imala je dekubitalne rane i veću ranu na grudnom košu, a prvi rezultati su ukazivali na početak sepse.

Na lečenje su je doveli rođaci jer, navodno, zbog opšteg zdravstvenog stanja nije više mogla da se protivi lečenju.

U Urgentnom centru je dobila vrhunsku negu, zahvaljujući čemu se iz dana u dan njeno zdravstveno stanje polako popravljalo. Ona, kaže izvor iz Kliničkog centra Srbije, nema nikakav poseban tretman, nema samo svoju sestru, već je kao i svi ostali pacijenti na intenzivnoj nezi pod nadzorom 24 sata dnevno.

- Njeno stanje je nepromenjeno u odnosu na prethodne dane, ali je definitivno bolje nego što je bila. Svesna je i komunicira, što je jedan od znakova poboljšanja - kaže izvor iz KCS.

Ipak, bez obzira na to, lekari koji o njoj brinu smatraju da je najbolje da do daljeg ostane na ovom odeljenju.

Kako kaže naš izvor, izgleda da joj prija pažnja koju dobija, i to se baš vidi.

- Posebno je zadovoljna zbog brojnih telegrama koji stižu svakodnevno. Sestre ponekad sednu pored njenog kreveta pa joj čitaju te telegrame, i po njenom ponašanju se vidi da to dosta pozitivno utiče na njeno opšte zdravstveno stanje - kaže izvor iz KCS.

Uz sestru svaki dan Jovanku Broz su prethodnih dana posetili premijer Vlade Srbije Ivica Dačić, kao i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, sa kojim je ona inače proteklih godina bila u kontaktu. Ipak, najviše vremena uz nju provodi njena mlađa sestra Nada Budisavljević, koja joj u posetu dolazi svaki dan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track