BEZ BLOKADE PUTEVA: O ceni suncokreta za 10 dana
Foto: Beta

Novi sastanak

BEZ BLOKADE PUTEVA: O ceni suncokreta za 10 dana

Društvo -
Ministarstvo poljoprivrede najavilo je da će u narednih 10 dana inicirati sastanak na kome će se razgovarati o konačnoj otkupnoj ceni suncokreta, a ratari su odlučili da do tada prekinu blokade puteva

BEOGRAD - Ministarstvo poljoprivrede najavilo je da će u narednih 10 dana inicirati sastanak na kome će se razgovarati o konačnoj otkupnoj ceni suncokreta, a ratari su odlučili da do tada prekinu blokade puteva.

Protesti poljoprivrednika počeli su 28. avgusta, a njihov sadašnji zahtev je da otkupna cena suncokreta bude 35 dinara po kilogramu, umesto 25 dinara, koliko su im ponudile uljare.

Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić danas je ponovo primio nezadovoljne ratare, a na sastanku je postignuta neka vrsta dogovora.

"Imajući u vidu promene cena na berzama u regionu, a na predlog poljoprivrednih proizvođača, resorno ministarstvo će u narednih 10 dana inicirati sastanak između njih i predstavnika industrije ulja kako bi razgovarali o konačnoj otkupnoj ceni ove uljarice", saopštilo je ministarstvo nakon sastanaka.

"Trenutno se na berzama u okruženju beleži rast cene suncokreta", izjavio je novinarima predsednik udruženja "Paori Crepaje" Miroslav Grubanov nakon završetka sastanka, koji je trajao dva sata.

On je dodao da proizvođači suncokreta očekuju da će uljari u tom roku, od 10 dana, pogledati kretanja cena na ostalim berzama, kao i da će uzeti u obzir da poljoprivrednici u Srbiji imaju najmanje subvencije u okruženju.

"To što smo im predali suncokret nije znak da smo ga i prodali, jer pare nismo dobili", rekao je Grubanov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track