PLATIŠE: Srpske diplomate najrevnosnije u plaćanju saobraćajnih kazni!
Foto: Beta Ap

Pored Crnogoraca

PLATIŠE: Srpske diplomate najrevnosnije u plaćanju saobraćajnih kazni!

Društvo -
Diplomatski predstavnici u američkoj prestonici dužni su kao i ostali građani da plaćaju kazne za nepropisno parkiranje, brzu vožnju ili prolazak kroz crveno svetlo, ali oni to često ne čine

VAŠINGTON - Samo diplomatski predstavnici Srbije i Crne Gore, od država nastalih na prostoru bivše Jugoslavije, nemaju u Vašingtonu nikakva dugovanja za napisane kazne u saobraćaju, pokazalo je istraživanje En-Bi-Si televizije.

Diplomatski predstavnici u američkoj prestonici dužni su kao i ostali građani da plaćaju kazne za nepropisno parkiranje, brzu vožnju ili prolazak kroz crveno svetlo, ali oni to često ne čine, navodi američke televizija.

Rekord po dugovanjima je Kamerun, čije diplomate u glavnom gradu SAD nisu platili čak 317 kazni u vrednosti od 25 hiljada dolara. Drugi su predstavnici Mauritanije sa 174 kazne (17,797 dolara), dok su na trećem mestu "neplatiša" Nigerijci sa 87 kazni (11,865 dolara).

U vrhu su još diplomate iz Južne Koreje - 112 kazni (10,414 dolara) i Južne Afrike sa 87 kazni (7,105 dolara).

Od balkanskih država, "vode" Hrvati sa 18 neplaćenih kazni (1,692 dolara), Slovenci sa 12 kazni koje nisu platili (1,055 dolara), dok Makedonija ima 10 kazni (940 dolara) i BiH sedam (570 dolara).

U vašingtonskoj policiji navode da je naplata kazni kod diplomata oko 78 odsto, što je neki prosek i kod američkih građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track