DIREKTOR RAZVOJNOG FONDA VOJVODINE: Informer se bavi neistinama i manipulacijama

Dušan Bajić oštro demantuje službeni glasnik

DIREKTOR RAZVOJNOG FONDA VOJVODINE: Informer se bavi neistinama i manipulacijama

Društvo -
Nisam rekao da su gazde Kurira pravile finansijsku vrtešku, niti da je iko iz Kurira pokušavao da na taj način onemogući naplatu kredita. Sve što je navedeno je neistina

BEOGRAD - Povodom pisanja službenog glasnika Informer da su gazde Kurira pravile svojevrsnu finansijsku vrtešku kojom su pokušali da onemoguće naplatu kredita od Metals banke, oglasio se i direktor Razvojnog fonda Vojvodine Dušan Bajić i oštro demantovao njihove navode.

U službenom glasniku, u tekstu "Miljko, da li je gazda "Kurira" jači od svih?" objavljeno je da su za kredit Metals banke 2007.godine garancije davale "Kurirove ćerke firme", te da su gazde "Kurira" pravile svojevrsnu finansijsku vrtešku pokušavajući da onemoguće naplatu kredita. Inače, službeni glasnik Informer je objavio sledeću laž:

- Zalog za tadašnju firmu "Kurir net" je provobitno dalo povezano pravno lice "Belege" d.o.o., ali to je samo početak finansijske vrteške. Kasnije su se te dve firme integrisale u "Kurir plus", a od nje je nakdnadno nastala "Termol" d.o.o.To smo saznali kad smo istraživali od koga da naplatimo potraživanja nasleđena od Razvojne banke Vojvodine. Pritom, tih 46 mliona dinara je dug bez kamate - navodno je rekao u razgovoru za Informer Dušan Bajić, direktor Razvojnog fonda Vojvodine.

Međutim, Bajić je odmah juče poslao oštar demanti Vučićevićevom službenom glasniku u kom navodi da nikada ništa slično nije izgovorio!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track