TAJKUNSKI PLAĆENIK: Mišković kupio Vučićeviću kuhinju, šporet, televizore...

Kurir imao uvid u dokumenta koja neosporno dokazuju koga su tajkuni plaćali

TAJKUNSKI PLAĆENIK: Mišković kupio Vučićeviću kuhinju, šporet, televizore...

Društvo -
Kompanija „Delta“ sadašnjem glavnom uredniku „službenog glasnika“ Informer kupila stvari za kuću u vrednosti od 35.000 evra i poklonila mu „hondu CR-V“

BEOGRAD - Dragan J. Vučićević, koji se predstavlja kao moralna gromada srpskog novinarstva, u stvari je nekadašnji plaćenik Miroslava Miškovića.Da je to tako, Kurir se uverio uvidom u dokumentaciju na kojoj se jasno vidi da je 18. aprila 2012. „Delta auto“ poklonio povišeno vozilo „hondu CR-V“ sadašnjem vlasniku Informera, poznatijeg kao „službeni glasnik“. Međutim, nije mu bio dovoljan samo automobil, već je za odanost gazda Mišku tražio i da mu opremi kuću, ne libeći se da na spisak stavi sve ono što mu nedostaje kako bi sebi život učinio što udobnijim.

Poduži spisakTako je zapisao da su mu potrebna dva LCD televizora „samsung“, dva „Bošova“ frižidera i šporet, tri klima-uređaja, nekoliko muzičkih stubova, aspiratori... I to je i dobio! Uz sve ovo, prepoštenom Vučku Mišković je kupio i kuhinjske elemente, baštensku garnituru i nameštaj, koji su, suma sumarum, iznosili u toj turi oko 35.000 evra. Računi za naplatu ovih potrepština do sredine 2012. stizali su u „Deltu“, a za to vreme se punila Vučićevićeva kuća.Naravno, stiglo je i povišeno vozilo „honda CR-V“, za koje je Vučko tvrdio da ga je kupio od svog pošteno zarađenog novca. Međutim, i tu laž je Kurir raskrinkao, jer se uvidom u dokumentaciju jasno vidi da Dragan J. Vučićević ne govori istinu. Naime, 10. aprila 2012. on je sklopio kupoprodajni ugovor s „Delta autom“ o kupovini „honde CR-V“. Samo osam dana nakon toga, 18. aprila, „Delta auto“ donosi odluku da se to povišeno vozilo pokloni najodanijem novinaru Miroslava Miškovića.

Došao bos, Miško ga obukao... Dragan J. Vučićević
Došao bos, Miško ga obukao... Dragan J. Vučićević

U vreme kad su ga finansirali suvlasnici Presa, Mišković i Dragan Đilas, Vučićević je u novinama zdušno branio njihove političke interese i napadao njihove političke protivnike. Kad je osetio miris većih para, Vučićević je napustio toplo gnezdo prethodnog gazde i pao u krilo novog. Miškovića, koji mu je bio sve - i prijatelj, i gazda, i mentor, i finansijer, sada se odriče. Za to treba imati razumevanje jer je Mišković veoma neprijatan svedok njegove novinarske prostitucije, koju kod novih gazda želi da prikrije. Postoje papiri koji pokazuju razmere bahatosti i bezobrazluka ove preporođene moralne gromade srpskog društva i novinarstva. U vreme dok se bogatio, ostavio je Pres u dugu od 16 miliona evra. Više puta su gasili firme i osnivali nove kako bi one izdavale Pres i izbegli vraćanje novca.

Iz Transparentnosti Srbije kažu da ih ovakve stvari ne iznenađuju jer je medijski zakon nedorečen.

Korumpirani novinar- Mi smo ukazivali da nije dovoljno da javnosti bude dostupna samo vlasnička struktura već da mora da bude dostupno i ko su glavni finansijeri medija, ali i oglašivači. To je neophodno zato što štampani mediji mogu da se registruju za 500 evra, da se na papiru navede navodni vlasnik, a da se skriveni nikad ne otkrije ili se sazna tek kad se medij ugasi. Što se tiče finansiranja prikrivenih gazda glavnih urednika, to je javna tajna, ali dokazi moraju da postoje da bi se postupak pokrenuo - rekao je za Kurir Zlatko Milić, saradnik Transparentnosti Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=YkgtRbPuly0

I zato treba da se zna da Vučićević nije nikakav pošteni borac protiv korupcije, već korumpirani novinar koji je zarad šake novca u stanju da izda i onog ko ga je stvorio. Toga su svesni i oni koji ga danas finansiraju. On, doduše, misli da je drugi čovek jer je zaljubljen u novog gazdu i svoju veliku ljubav dokazuje tako što proganja one kojima se do juče klanjao.

NA OVA PITANJA VUČIĆEVIĆ NE ODGOVARA

1. Ko stoji iza napada na Kurir2. Ko stoji iza "službenog glasnika" Informer3. Koji sada moćnik, nakon Dragan Đilasa i Miroslava Miškovića stoji iza vas?4. Da li vam je MIšković poklonio kola i opremio kuću?Kompanija „Delta“ juče nije želela da govori o finansiranju Vučićevića, a pitanja su poslata i glavnom uredniku Informera, koji takođe nije želeo da komentariše naša saznanja.

Razvojni fond AP VojvodineKURIR I ADRIJA MEDIJA NIŠTA NAM NE DUGUJUDragan J. Vučićević, glavni urednik „službenog glasnika“ Informer, pre dva dana izneo je notornu neistinu o finansijskom poslovanju dnevnog lista Kurir i njegovog vlasnika Aleksandra Rodića. Informer je optužio Rodića da je njegova firma od Metals banke uzela kredit od tri miliona evra.Pravni sledbenik Metals banke je Razvojni fond AP Vojvodine, a Kurir je juče dobio dokument iz Fonda kojim ova institucija potvrđuje da Kurir info nema nikakvih dugovanja, što dostavljamo javnosti:- Fond izjavljuje da se Novinsko izdavačko društvo „Kurir info d.o.o.“ sa matičnim brojem 20113472 u našim poslovnim knjigama nigde ne vodi kao druga strana ili kao korisnik kredita, kao ni gospodin Aleksandar Rodić.Fond je takođe dostavio dokument i da „Adrija medija grup“, čiji je Kurir deo, nema neizmirenih obaveza:- Fond izjavljuje da se „Adrija medija grup d.o.o. Beograd“ (mb 17572423) u našim poslovnim knjigama nigde ne vodi kao druga strana ili korisnik kredita, kao ni gospodin Aleksandar Rodić.OtkrivamoKO SADA STOJI IZA VUČIĆEVIĆADo sada su iza napada koje je sprovodio Dragan J. Vučićević stajali moćnici poput Dragana Đilasa i Miroslava Miškovića, ali je javnosti nejasno ko sada stoji iza ovog novinara i ko mu sada izdaje naloge. U narednim brojevima Kurir otkriva po čijem nalogu Vučićević sada radi.

http://www.youtube.com/watch?v=LGPi0Mbjh9w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track