Dragan J. Vučićević, kao žuti mafijaš, hteo da otme Kurir!

OTVORENO PISMO: Pokretač Kurira Radisav Rodić

Dragan J. Vučićević, kao žuti mafijaš, hteo da otme Kurir!

Društvo -
Sećaš li se, Vučko, kada si pokušao da uništiš novine po nalogu i za pare Đilasa i Miškovića
1 / 9

Vučko, koliko si puta u životu promenio boju, dres i gazdu, sam bog zna. U tim svojim metamorfozama, u jednoj prilično dugoj fazi, koja je trajala od 2005. do 2012, bio si, Vučko, žut. Žući od kose jednog od tvojih gazda Dragana Ðilasa. Pošto si to zaboravio, jer to sad nije popularno, ja ću te sa zadovoljstvom podsetiti.

Pravi se lud... Dragan J. Vučićević
Pravi se lud... Dragan J. Vučićević

U decembru 2005. godine, kada si zajedno sa Ðokom Kesićem odveo skoro celu redakciju i pokušao da uništiš Kurir, činio si to, Vučko, po nalogu i za pare Dragana Ðilasa i Miroslava Miškovića. Dakle, žutog Ðilasa i svim bojama premazanog Miškovića. Ðilas je hteo da pare od reklama završe kod njega, Mišković je hteo uticaj i dodvoravanje žutom gazdi Tadiću. Vi ste za tu prostituciju dobili stanove, povišena vozila i keš. Dakle, Vučko, tada si postao punopravan član žute mafije, koju su predvodili pojedinci iz DS.

Vučkovi šefovi... Mišković i Ðilas
Vučkovi šefovi... Mišković i Ðilas

Sprovodili terorSve je to bilo lepo. Godinama si glumio vlasnika novina, kao što glumiš i sada. Samozvana nemoralna perjanica srpskog novinarstva si postao tada. Opran u veš-mašini DS, dodatno podvučen žutom, hvalio si tadašnju vlast i predsednika. Istu onu vlast koja je tada sprovodila teror nada mnom i Kurirom.

Ja sam, kao što dobro znaš, uhapšen 27. oktobra 2009. godine. Uhapsio me Tadić i njegov kabinet kako bi mi tvoja banda, u ime žutih, otela novine. Tada ste, Vučko, ti i Damir Dragić zvali mog sina Vukadina i rekli mu da imate firmu koja hoće da kupi Kurir. Zvali ste, Vučko, i mog sina Aleksandra. Na sastanku u „Kolingu“ bili ste i ti i Damir Dragić.

Rekli ste mu da imate pouzdane informacije da će država da uhapsi celu moju porodicu i uništi nam sve firme. Rekli ste mu da razmisli i da je najbolje da vama proda Kurir. Zvao ga je i direktor Presa, tvoj saradnik Branko Miljuš, koji mu je zajedno sa Srđanom Kovačevićem, advokatom i konsiljereom Dragana Ðilasa, saopštio da je ponuda najmoćnijih ljudi u Srbiji 500.000 evra i da glumi marionetu još neko vreme. Rekli su mu da je firma koja treba da preuzme Kurir izvesna „Nivo 6 partners d. o. o.“ Zvuči li ti poznato? Vlasnici ste bili ti, Ðorđe Stefanović, Ðoka Kesić, Miki Antonijević i Nikola Živanović. Sve moj do mojega. Iznajmljena imena i predstavnici žute mafije i tajkuna, političara i policijske mafije. Konglomerat zla na jednom mestu.

Moj sin Aleksandar je to odbio, iako ste mu ti i Damir Dragić pretili da porodica neće dobro proći jer ste vi „vojnici Demokratske stranke“ (citat Damir Dragić, direktor nezavisnih dnevnih novina Informer). Šta kažeš, Vučko, zaboravio si? Ne možeš da se setiš? Zaboravio si prijateljske susrete sa Ðilasom u kafiću „Fraći“? Zaboravio si toplinu Miškovog kabineta? Razumem te. Ko bi 1945. vikao „Živeo Draža“!

Pacovi prvi napuste brodKažu da pacovi prvi napuste brod kad osete da je blizu brodolom. Vođen životinjskim instinktom, koji te najbolje opisuje, napustio si žutu lađu i promenio dres. Ali ostale su činjenice i istina. Bio si duži niz godina blizak saradnik tajkuna i funkcionera DS. Ako si ti zaboravio, Srbija neće i ne sme. Javnosti na znanje, tužilaštvu na postupanje.

Upad... Policija danima onemogućavala rad zaposlenih u Kuriru
Upad... Policija danima onemogućavala rad zaposlenih u Kuriru

Vlajkovićeva ulica bila je blokirana tokom napada na Kurir
Vlajkovićeva ulica bila je blokirana tokom napada na Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track