Knjige koje će vam promeniti život

Preduzetnici preporučuju

Knjige koje će vam promeniti život

Edukacija -
Neke knjige su lako štivo koje čitate na plaži. Druge nude savete za karijeru. Treće daju mnogo više od zabave i znanja – one otvaraju nove poglede na svet i umnogome doprinose promeni načina na koji prilazite životu i poslu.

Istina, ovakvih knjiga nema mnogo, u poređenju sa naslovima iz popularne psihologije ili priručnicima za razvoj karijere.

Knjige koje elektronski magazin „Ink“ preporučuje birali su neki od najuspešnijih preduzetnika današnjice.

Rich Dad, Poor Dad, Robert Kijosaki (Robert Kiyosaky)

Ovaj moderni klasik iz domena finansija može se kao preporuka pronaći na mnogim blogovima.

Preduzetnik Ijan Folau napisao je na svom blogu da ga je Kijosaki ubedio da ne mora da živi sa platom koja mu visi nad glavom. Nakon čitanja otkrio sam priliku za zaradu, kupio kuću i započeo svoj prvi biznis, kaže Folau.

U ovoj knjizi su suprotstavljena dva životna puta – jedan kakav bira većina ljudi, a podrazumeva štednju, stabilan posao i slične vrednosti; i drugi, kakav biraju bogati – pametno upravljanje novcem, investicije...

The Lean Startup, Erik Rajs (Eric Ries)

Ako maštate o pokretanju startapa, ova knjiga je pravo štivo za vas. „Erik Rajs i njegova knjiga su na mnogo načina zaslužni što sam danas tu gde jesam”, kaže suosnivač Bafera (Buffer) Džoel Gaskoin. „Neverovatan priručnik za svakoga ko želi da njegov startap startuje na najbolji mogući način. Meni je pomogao da Bafer od ideje dovedem do klijenata koji plaćaju za samo sedam nedelja.”

Za ovu knjigu važi da promoviše izgradnju biznisa koji čini svet boljim mestom bez favorizovanja zarade novca.

The Power of Habit, Čarls Duhig (Charles Duhigg)

„Nikada nisam ni pomišljao da navike igraju tako važnu ulogu u oblikovanju naše budućnosti dok nisam pročitao ovu knjigu. U njoj se jednostavno tvrdi – vi ste ono što su vaše navike i takođe se predlažu proverene tehnike da stvorite nove navike i promenite vaš stil života, a na kraju i sam život. Obavezno štivo za svakoga ko želi da razume zamršenost navike“, za portal Lajfhak (Lifehack) kaže o ovom naslovu Kamal Sušaran Beri (Sucharan Burri), pisac, preduzetnik i filmadžija. Njegov entuzijazam u poimanju sadržaja ove knjige jeste najbolja preporuka da pročitate ovu popularnu studiju o moći navike.

Daring Greatly, Brene Braun (Brené Brown)

Promeniti život ne znači samo dovesti finansije i posao u red. TV voditelj Pol Branson kaže da vam ova knjiga pomaže da prihvatite nesavšenost, pokorite svoje strahove i steknete hrabrost da živite svesrdno.

The Seat of the Soul, Gari Zukav (Gary Zukav)

Opra Vinfri u jednom od skorašnjih intervjua tvrdi da joj je upravo ova knjiga promenila život. „Princip koji vodi moj život jeste namera i to sam otkrila oko 1989, nakon što sam pročitala Garijevu knjigu.”

Lista značajnih naslova popularnih autora mogla bi se i proširiti, ali za sada vas ostavljamo s ovih pet knjiga koje će vam pomoći da ostvarite snove. Ako želite da ovladate svojim životom i učite od pravih lidera, razmotrite usavršavanje poslovnih veština.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track