Ovo su najbolji i najkorisniji sajtovi za dizajnere
Foto: Promo

Do inspiracije i posla

Ovo su najbolji i najkorisniji sajtovi za dizajnere

Edukacija -

Jedan od najboljih načina da probudite sopstvenu maštu i podstaknete kreaciju jeste da pustite druge da vas inspirišu. Portal „Bright side” prikupio je mnoštvo neobičnih web stranica na kojima možete pronaći inspiraciju za svoj dizajn, posmatrajući rad drugih ljudi. Sve ove web stranice su visoko specijalizovane i prikazuju ideje za koje verovatno nikada niste ni znali da postoje!

Pinterest

Za one koji ne znaju, ako takvi postoje, na ovoj platformi korisnici mogu da postavljaju svoje kreacije, kao što su fotografije, umetnička dela, plakati i organizuju ih u tematske zbirke, a zatim ih dele sa drugima.

One Eye Lans

Ovaj web sajt je posvećen fotografiji. Na njemu možete pronaći mnogo galerija i obilje novih kreativnih ideja. Sajt izdvaja fotografiju dana, fotografa nedelje, meseca i slično, te se možete upoznati sa radovima poznatih i manje poznatih fotografa iz raznih delova sveta. Takođe možete i da kupujete fotografije i autorska prava za njihovo korišćenje, a na sajtu su dostupne i knjige o fotografiji.

The Oodles of Doodles Pool

Web stranica sadrži veliki broj različitih dizajnerskih radova koji će vas hipnotisati i zadržati satima. Tu možete pronaći svašta – od stripova, karikatura, crteža, fotografija do video-animacija ideja za dizajn ambalaže i različitih stvari od privezaka do korica knjiga.

Dribbble

Ovo je jedna od glavnih društvenih mreža za dizajnere, na kojoj možete podeliti svoje projekte i detalje rada na projektu. Na stranici možete pronaći i oglase za posao, odnosno kompanije koje traže dizajnere, samostalne dizajnere koji traže saradnike, saznati o trenutnim dešavanjima i konferencijama u dizajnu širom sveta... Sve u svemu, jedan od najkorisnijih web sajtova za dizajnere.

Lovely Package

Ovde ćete naći primere lepih, istovremeno i upotrebljivih dizajniranih ambalaža. Na web stranici se govori o umetnosti predstavljanja proizvoda za potrošače. Ovo je neprocenjiv izvor za grafičke dizajnere.

Designspiration

Ova stranica sadrži brojne primere logotipa, ilustracija, vizitkarata, plakata, ambalaža, arhitektonskih rešenja, naslovnih strana časopisa i knjiga.

The Best Designs

Ovaj onlajn resurs je kreiran posebno za web dizajnere. Ovde vas čeka mnogo zanimljivih i lepih rešenja web dizajna. Takođe možete poslati i svoje radove koji će biti dostupni poslodavcima, te možete dobiti i posao na nekom projektu.

Typography Served

Sajt je zbirka najboljih fontova, ilustrovanih tekstova i kreativnih tipografija.

Behance

Ovde dizajneri, ilustratori i fotografi izlažu svoje radove, razmenjuju iskustva, dobijaju povratne informacije i komentarišu radove kolega. Osim što možete da dobijete vredne komentare, možete pronaći i prijatelje i saradnike sa kojima ćete raditi u timu na novim projektima.

The Dieline

Vodeći portal za dizajn ambalaže. Ambalaža je podeljena po kategorijama (lepota, ljubimci, alkoholna pića, piva, promotivna pakovanja...), a na sajtu se mogu naći i brojni članci iz ove oblasti i saveti za ovu vrstu dizajna.

Logopond

Ova stranica sadrži široku paletu logotipa. Među ponuđenima možete uvek pronaći nove ideje za stvaranje originalnih logoa i amblema.

Visual Complexity

Idealno mesto za one koji vole da se izgube u svetu fantazija i dive se sofisticiranim slikama kompleksnih sistema predstavljenih grafički. Fotografije i slike su podeljene po kategorijama (umetnost, biologija, hrana, biznis...), a uz svaku od njih možete pronaći i objašnjenje i autore.

Ako ste kreativni i želite da pretvorite svoj dizajn u dobro plaćeno zanimanje, više o potrebnim veštinama i znanjima možete saznati ako upišete profesionalnu obuku za dizajnera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja