Proverite da li je HR menadžer pravo zanimanje za vas
Foto: PR

Proverite da li je HR menadžer pravo zanimanje za vas

Edukacija -

Razmišljate o karijeri u oblasti ljudskih resursa? Ovaj posao razlikuje se od ostalih i važi za jedan od najdinamičnijih.

Rad sa ljudima ima mnogo prednosti, a ona najveća je ta što HR menadžeru nijedan dan nije isti kao prethodni. Ako i vi imate talenat za komunikaciju i organizaciju, a pri tome umete da saslušate i posavetujete, nećete pogrešiti ako izaberete ovu profesiju.

Da bismo vam pomogli da donesete odluku, predstavljamo vam jedan tipičan radni dan menadžera ljudskih resursa. Zamislite sebe u toj ulozi i proverite da li je ovo pravo zanimanje za vas.

9:00 – 10:00 Početak radnog dana

Kao uspešan profesionalac koji obavlja odgovoran posao, važno je da imate jutarnje navike koje će vam obezbediti stabilan početak dana. Lagani doručak, džoging ili kafa popijena u miru pripremiće vas za dan pun dešavanja.

U mnogim kompanijama postoji klizno radno vreme, pa vam je dozvoljeno da dođete i posle 9:00h i organizujete svoje vreme onako kako vam odgovara.

10:00 – 12:00 Jutarnji sastanci i intervjui

Svaki HR menadžer ima različit dnevni raspored, ali jutro je uglavnom uvek rezervisano za planiranje i organizaciju ostatka radnog dana.

Jutarnji sastanak sa timom i raspodela dnevnih zadataka je odličan način da započnete radni dan, a ovo je takođe i vreme za proveru mailova i pripremu za sastanke koji vas očekuju.

12:00 – 13:00 Sastanak sa generalnim direktorom

Deo vašeg posla je i upoznavanje rukovodstva kompanije sa dešavanjima u kolektivu. Na redovnim sastancima, CEO kompanije i vi razmatrate najoptimalnija rešenja, donosite odluke o povišicama i privilegijama koje će motivisati zaposlene, i razgovarate o drugim pitanjima vezanim za dinamiku rada.

Vaš posao nije samo da vodite računa o ljudskim resursima, već i da napravite balans između potreba zaposlenih i potreba kompanije, kako bi svi bili zadovoljni.

13:00 – 13:30 Pauza za ručak

Pauzu za ručak koristite da provedete vreme u zajedničkim prostorijama, gde se najbolje informišete o zadovoljstvu svojih kolega.

Važno je da svojim postupcima i savetima zaslužite njihovo poverenje kako biste mogli lakše da rešite sve potencijalne probleme i da biste zadržali harmonične odnose u firmi.

13:30 – 15:30 Razgovori za posao

Deo vašeg radnog dana su i intervjui. Prethodnih dana prolazili ste kroz veliki broj prijava i odabrali ste kandidate za uži krug.

Sada je momenat kada treba da upotrebite sva svoja znanja, iskustva i instinkte i da procenite koji kandidat ima najbolje sposobnosti, ali i koji će se najbolje uklopiti u vaš kolektiv.

15:30 – 17:00 Rad u kancelariji

Radni dan zaokružujete mirnim radom u kancelariji. Ostalo vam je još da sredite različite dokumente koji su se tokom dana nagomilali, da odgovorite na mailove i završite druge kancelarijske obaveze.

Kada to završite, možete da se posvetite najzanimljivijem delu posla: planiranju team building aktivnosti. Ovog meseca je to možda zajednička večera u restoranu, ili možda odlazak sa kolegama u prirodu na organizovanu rekreaciju i seminar. Na vama je da odlučite šta će kolektivu najviše prijati.

Jedna od najvećih prednosti ovog posla je ta što ćete ga retko nositi kući. Nakon 17h možete da uživate u slobodnom vremenu koje ste zaslužili. Ovakvu privilegiju ima mali broj ljudi i mnogi bi vam pozavideli na jasno određenom radnom vremenu.

Kompanije koje zapošljavaju stručnjake za HR vode računa o svojim zaposlenima, pa ćete i vi, kao jedan od njih, imati odlične uslove. Ovaj posao je dinamičan, ali nije stresan, traži od vas da se angažujete, ali poštuje vaše vreme i stalno imate mogućnost napredovanja. Sve to ga čini idealnim poslom za ambiciozne ljude. Zato donesite odluku i započnite svoje obrazovanje odmah!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track