5 proverenih saveta koji će vam pomoći da pokrenete uspešan e-biznis
Foto: PR

5 proverenih saveta koji će vam pomoći da pokrenete uspešan e-biznis

Edukacija -

Većini preduzetnika najveća želja jeste da izgrade biznis kojim neće morati mnogo da rukovode, a koji će im, sa druge strane, omogućiti lagodan život, visoku zaradu i brojne druge beneficije. E-biznis vam može doneti sve pomenute prednosti ukoliko ga vodite kao što to rade iskusni stručnjaci iz ove oblasti.

Uz savete koje vam predstavljamo u nastavku i profesionalno usavršavanje, bez obzira kojom vrstom biznisa se bavite, možete unaprediti svoje poslovanje i napraviti značajnu promenu u karijeri koja će vam omogućiti uspeh na duže staze.

1. Pronađite idealan softver za vaš biznis

Kao poslodavac, morate da posedujete viziju o svim potencijalnim problemima koji vam se mogu naći na putu. Mnogi uspešni poslodavci ovu prepreku prebrodili su tako što su pronašli idealan softver koji im pomaže da sve teče po planu.

Prilikom odabira softvera na koji možete da se oslonite morate da vodite računa o bezbednosnim problemima, prilagodljivosti, funkcionalnosti, marketinškim alatima i ostalim važnim faktorima. Ukoliko ne ispunite pomenute kriterijume prilikom donošenja odluke o idealnom softveru, njegovi alati neće odgovarati vrsti poslovanja, što će se automatski odraziti i na celokupnu efikasnost kompanije.

2. Tretirajte vaše elektronsko poslovanje kao da je već uspešno

Iako vam offline poslovanje može doneti dobru zaradu, nemojte sedeti skrštenih ruku i čekati da se vaš profit poveća sam od sebe. Ukoliko se okrenete elektronskom poslovanju, svoju zaradu možete povećati i nekoliko puta, pa bi prema ovom tipu biznisa trebalo da se ponašate kao što to čine vlasnici velikih kompanija. Do uspeha možete najbrže doći ako se prema elektronskom poslovanju ponašate kao prema biznisu koji već godinama efikasno funkcioniše.

3. Definišite ko su vaši klijenti

Jedan od najvažnijih zadataka prilikom pokretanja elektronskog poslovanja jeste definisanje vaše ciljne grupe i načina na koji ćete joj se obraćati. Bez obzira na delatnost, morate imati jasnu sliku o tome ko su vaši potencijalni klijenti, koja su njihova interesovanja, šta vole i na koji način ćete im predstaviti svoje usluge ili proizvode. Marketinške kampanje koje se temelje na pomenutim principima jedini su način da vaše investicije postanu profitabilne.

4. Podstaknite potrošače da postanu vaši ambasadori

Najbolji način da ispromovišete svoj biznis jeste da podstaknete zadovoljne korisnike vaših proizvoda ili usluga da prenesu svoja pozitivna iskustva ostalim potencijalnim potrošačima. Takva vrsta reklame ne samo što je besplatna već je i najefikasnija, jer dolazi od strane onih koji nemaju nikakvu korist od takve promocije. Potrudite se da preko društvenih mreža i vašeg zvaničnog sajta pružite prostor zadovoljnim korisnicima da iskažu svoje mišljenje, koje će zapravo postati vaša najvrednija reklama.

5. Potrudite se da vaš sajt funkcioniše perfektno

Ono što kod potrošača izaziva najveću frustraciju jeste web sajt koji koči proces elektronskog trgovanja. Poslodavci u većini slučajeva zanemaruju značaj dobro dizajniranog sajta, ali činjenica je da vas upravo jednostavnost i odlična funkcionalnost vaše online stranice može izdvojiti od konkurencije.

Zašto je važno da se okrenete elektronskom poslovanju?

Elektronsko poslovanje u svetu je već preuzelo vodeću ulogu u odnosu na offline biznis, a takav trend dolazi i na ove prostore. S obzirom na to da je ovakav način poslovanja budućnost od koje će zavisiti svaki pokrenuti biznis, znanje i veštine iz ove oblasti biće sve traženiji, dok će školovani stručnjaci imati priliku da odlično zarađuju dok vode e-poslovanje, povećavaju obim prodaje i promovišu poslovanje na internetu. Za sticanje ovakvih znanja po posebnom programu potrebno je svega 12 meseci, a usvojene tehnike predstavljaće vam važnu referencu uz koju ćete brzo i lako započeti uspešnu karijeru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja