Tvoj sledeći korak: osnovne i master studije
Foto: Promo

Počinje sajam obrazovanja “EDUfair”

Tvoj sledeći korak: osnovne i master studije

Edukacija -

Na međunarodnom sajmu obrazovanja – ,,EDUfair” 2017, koji se održava 10. i 11. marta u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, svoje univerzitete predstaviće rekordnih 18 zemalja.

Ovogodišnje sajamske popuste će predstaviti univerziteti iz Nemačke, Kanade, SAD-a, Francuske, Italije, Švedske i dr.). Osim već poznatih izlagača, po prvi put učestvuju državni univerzitet u Sofiji, Akademija za nacionalnu ekonomiju pod pokroviteljstvom predsednika Putina, Finski univerzitet i najveća grupacija nemačkih Tehničkih univerziteta TU9.

Pored osnovnih informacija o programima studiranja i mogućnosti besplatnih studija u inostranstvu, strani univerziteti daju i stipendije za diplomske, master i doktorske studije. Posetioci će imati priliku da učestvuju u interesantnim i besplatnim radionicama gde mogu steći korisna znanja i veštine. Svi koji budu želeli da se upoznaju sa veštinama i tajnama neverbalne komunikacije, moći će to da urade na besplatnom predavanju „Muvam te telom“ dramskog umetnika i profesora na Univerzitetu Singidunum Marka Stojanovića.Prema statistici, Evropskoj uniji će do 2020. godine biti potrebno više od milion stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija dok se u Srbiji iškoluje tek oko hiljadu. Kako bi pospešila razvoj ove oblasti, Ambasada Švedske organizuje radionicu pod nazivom „Speed Dating“.Zemlja počasni gost ovogodišnjeg EDUfair 2017 je Slovenija, poznata po inovativnosti u domenu obrazovanja i praktičnoj implementaciji u praksi, koja nudi besplatne studije na svim nivoima za srpske studente. Tim povodom organizuju okrugli sto ,,Srpsko-slovenačka strateška saradnja u visokom obrazovanju”. Događaj će svečano otvoriti slovenački ambasador, Njegova Ekselencija Vladimir Gasparič i prof. dr Vesna Mandić, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje. Ulaznica za sajam iznosi 100 dinara, grupna 70, a uz registraciju na sajtu http://www.edufair.rs ulaz je besplatan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track