USPEH U NOVOJ GODINI: Evo zašto 2021. treba da bude vaša godina
Foto: Promo

U susret novoj godini

USPEH U NOVOJ GODINI: Evo zašto 2021. treba da bude vaša godina

Edukacija -

Ova godina je dokazala da je mnogo stvari koje nikako ne možete da kontrolišete. Zato se fokusirajte na ono čime možete da upravljate. Da započnete nov posao, na primer.

U uzburkanim vremenima nastala su i velika imena. Tokom recesije 1957. i 1958. otvoren je prvi hotel „Hajat”. Majkrosoft je osnovan u vreme naftne krize sedamdesetih godina 20. veka. Usred svetske ekonomske krize početkom 21. veka nastali su Uber i Er Bi-En-Bi (Airbnb). Ako razmišljate o pokretanju svoje firme – da, i sada je pravi trenutak.

IT Academy
foto: Promo

Sve je onlajn

Danas se život odvija na mreži. Pandemija je sve prebacila u virtuelni svet: prijateljstva, zabavu, kupovinu i posao. Tu su i savetovanja, sport, učenje… Lista je beskrajna. Onlajn razmena (u svakom smislu) od marta 2020. skočila je za 40%.

Ono što je ključno jeste da su se navike potrošača već izmenile – svi traže samo ono što mogu da obave onlajn.

To znači da skoro svi poslovi mogu da se započnu i razvijaju i u ovim, promenjenim okolnostima. Samim tim, nema razloga da odlažete svoj posao iz snova, posebno ako ste istražili ponudu i tržište. Ako ste nešto tražili i to niste uspeli da nađete onlajn, budite sigurni da je i dovoljan broj drugih sa istim problemom. A vaš posao to može da reši.

IT Academy
foto: Promo

Vi ste spremniji

„Novo normalno” je sve primoralo da se dodatno okrenu onome što zaista vole. Bilo je više vremena za razmišljanje i preispitivanje, pa je i vaša ideja imala vremena da sazri na pravi način.

Prvo, ako ste svojoj ideji poklonili toliko vremena, znači da vam je zaista važna. Dobro ste razmislili o razlozima zbog kojih ste spremni da se tome posvetite i koliko će vam zadovoljstva doneti.

IT Academy
foto: Promo

Drugo, ono što je ranije bio samo okvirni plan, sada je promišljeno hiljadu puta i mnogi – na prvi pogled – neprimetni nedostaci su do sada otklonjeni. Ukratko, vaš biznis-plan je mnogo stabilniji i lakše ostvarljiv.

Nema razloga da čekate. Ovo je jedinstven trenutak: prilike su vas dovele do toga da se posvetite sebi. Sebi dugujete makar da pokušate.

IT Academy
foto: Promo

Pravi saradnici

Pandemija je, nažalost, mnoge profesionalce ostavila bez posla. Dobra vest je da mnogi od njih mogu da se pridruže baš vama. Ne samo da ćete im pomoći u ključnom trenutku, već ćete stvoriti i tim odličnih saradnika koji će vaše poslovanje dovesti do vrha.

Isto tako, baš zbog neizvesne budućnosti, rado će vam se pridružiti i svi oni koji i dalje rade, ali im se vaša ideja dopada. Ljudi vole da u stvarima u koje veruju budu od početka i pomognu u ostvarivanju vašeg (a i njihovog) cilja.

IT Academy
foto: Promo

Naučite sve što vam je potrebno

Naravno, biće vam potrebna pomoć, ali i znanje. Danas vrlo lako možete sva potrebna znanja – pa i praksu – da steknete onlajn, od proverenih, iskusnih stručnjaka, koji će vas uvesti u svet poslovanja informacionih tehnologija. IT Akademija godinama početnike pretvara u profesionalce, pa ne brinite o tome da li ste dobro uložili svoj novac.

IT Academy
foto: Promo

Zato prestanite da tražite razloge da nešto započnete, jer ih je mnogo; zapitajte se: „Zašto da ne?” Iznenadićete se koliko malo odgovora imate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja