WEB PROJEKTI: Šta rade menadžeri web projekata
Foto: Promo

Poslovi na internetu

WEB PROJEKTI: Šta rade menadžeri web projekata

Edukacija -

Vođenje svakog projekta zahteva stručnu i obrazovanu osobu koja će izvesti projekat do kraja. Isto važi i za web projekte. Kako se u prethodnih nekoliko godina većina usluga seli na internet, zanimanje menadžera web projekata visoko je napredovalo na listi najtraženijih zanimanja. Za one koje zanima internet i koji razmatraju karijeru u digitalnom svetu, evo šta su zaduženja uspešnog menadžera web projekata.

Link Group
foto: Promo

Dizajneri i programeri ne mogu uvek biti menadžeri web projekata

Pre svega, važno je otkloniti zabunu. Dizajneri i programeri nisu menadžeri web projekata.

Štaviše, angažovanje web dizajnera ili programera da obavljaju posao menadžera web projekata jedna je od najčešćih grešaka koje kompanije okrenute delatnostima na internetu čine.

Iako web dizajneri i programeri spadaju u obrazovane stručnjake koji se odlično razumeju u svoj posao, zbog čega su odlično plaćeni, njihovo prebacivanje na drugu poziciju usporava rad kompletnog tima. S jedne strane njima je onemogućeno da rade ono u čemu su najbolji, a s druge oni često nisu u stanju da imaju pregled jednog školovanog menadžera web projekata. Što nas dovodi do sledeće tačke.

Link Group
foto: Promo

Menadžeri web projekata su tu da omoguće ostalima da rade

Školovani menadžeri web projekata imaju zadatak da poštede programere, dizajnere i sve ostale ljude iz tima odgovaranja na e-mailove, javljanja na telefon i bavljenja tehnikalijama koje im skreću pažnju sa njihovih primarnih zaduženja.

Pored toga što su menadžeri tu da bi sve druge zaštitili od obavljanja nepotrebnih poslova, oni moraju i da budu neka vrsta „sunđera za stres”, koji će programerima i dizajnerima obezbediti mir dok rade.

Tokom svakog web projekta iskrsavaju brojni problemi. Oni su pokretač nervoze, koja negativno utiče na posao. Tu liderske veštine menadžera dolaze do izražaja. Oni su tu da zaštite svoj tim pravovremenim rešavanjem problema. Samim tim, njihov posao nosi veliku odgovornost.

Link Group
foto: Promo

Odgovornost posla donosi veliku zaradu

Istina je da uloga menadžera web projekata na prvi pogled ne deluje interesantno, ali je ona izuzetno važna za funkcionisanje i profit mnogih kompanija. Upravo zbog ovoga poslodavci žele u svom timu da imaju obučen kadar, koji će voditi online projekte i učiniti celu kompaniju efikasnijom. Za to su spremni i da plate. Tako, kako piše portal Info plate, kod nas plata menadžera web projekata ide od 88.000 do više od 200.000 dinara.

Link Group
foto: Promo

Kako da postanete menadžer web projekata?

Iz pomenutih razloga sve je više mladih koji pokušavaju da postanu menadžeri web projekata i osiguraju sebi svetlu budućnost.

Obrazovni program koji stvara stručnjake za ovu poziciju i nudi sve potrebne veštine traje samo godinu dana. Intenzivan praktični rad na najsavremenijoj opremi, uz pomoć iskusnih mentora, zamenjuje teoriju spremajući polaznike programa za realne izazove dinamične IT industrije.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track