PROMENITE KARIJERU: Donesite prolećnu odluku koja vam može promeniti život
Foto: Promo

Kako do novog posla

PROMENITE KARIJERU: Donesite prolećnu odluku koja vam može promeniti život

Edukacija -

Iako se kraj godine uvek nameće kao period u kome donosimo važne životne odluke, planovi koje se tada prave u većini slučajeva traju koliko i novogodišnji praznici. Sa druge strane, lepo vreme kao vesnik proleća, koje konačno stiže, dodatno nas pokreće, pa tada često stičemo utisak da je pravo vreme za novi početak.

Promena profesije i pronalazak novog bolje plaćenog radnog mesta je nešto što se najčešće nalazi na listi novogodišnjih planova, ali s obzirom na to da početak godine nije baš idealan za traženje novog posla, ovu odluku je lakše realizovati u proleće.

Zato prenosimo nekoliko predloga koji će vam pomoći da započnete prolećno čišćenje, promenite profesiju i pronađete dobro plaćen posao.

Link
foto: Promo

Rebrendirajte se

Pre nego što počnete da se prijavljujete za nove poslove, razmislite da li je neophodno da se podvrgnete vlastitom rebrendiranju. Naročito ako planirate da menjate karijeru, biće potrebno da revidirate dosadašnje iskustvo i kvalifikacije.

Procenite koliko vas postojeće iskustvo čini atraktivnim kandidatom za karijeru koju želite i u odnosu na to krenite na sledeći korak.

Link
foto: Promo

Osvežite svoju radnu biografiju

Bez obzira na to u kojoj oblasti želite da radite, osvežavanjem CV-ja ćete povećati svoje šanse da dobijete novi posao. Radna biografija vrlo brzo postaje vremešna, a što je više rada potrebno na njoj, to su ljudi skloniji tome da odlože ovaj zadatak. Ne čekajte da se otvori konkurs na koji želite da aplicirate, već iskoristite prolećni elan da preradite svoj CV. Ovo je posebno važno za sve koji žele da iz korena promene karijeru.

Isto važi i za vaše tipično motivaciono pismo i, ukoliko ga imate, lični web sajt. Naravno, tu su i profesionalne mreže, što nas dovodi do sledećeg koraka.

Link
foto: Promo

Pripazite šta objavljujete na društvenim mrežama

S obzirom na to da su društvene mreže postale bitan faktor u našim životima, poslodavci često koriste Facebook, Twitter i ostale kanale na društvenim medijima kako bi dodatno proverili kandidate koji uđu u uži izbor i stekli što potpuniju sliku o njima.

Sve što se nađe o vama u rezultatima pretrage na Guglu ostaviće utisak na poslodavca. Pozitivan utisak koji ostavite može prevagnuti u donošenju odluke o vašem angažmanu. Zato nemojte dozvoliti da vas neprikladna fotografija ili objava udalji od željenog radnog mesta.

S druge strane, u vezi sa prethodnim koracima, ažurirajte vaše profile na poslovnim i ostalim mrežama tako da reflektuju vaše karijerno opredeljenje. I počnite da delite sadržaj u vezi sa oblašću u kojoj želite da gradite karijeru.

Link
foto: Promo

Steknite obrazovanje koje korespondira sa vremenom

Pored kozmetičkih promena u propratnom materijalu, morate preduzeti fundamentalne korake. Da biste napravili pravu promenu, najefikasnije oružje je novo znanje. Ako zaista želite da promenite karijeru, ali niste sigurni u kom pravcu biste želeli da idete, razmislite o sektoru informacionih tehnologija. S obzirom na to da u njemu vlada najveća tražnja za obrazovanim kadrom, do posla ćete najlakše doći ako se prekvalifikujete i steknete konkretne veštine iz oblasti programiranja.

Školovanjem po programu prilagođenom za brzu obuku traženog kadra potrebna znanja koja će vam pružiti priliku da postanete uspešan stručnjak za IT možete usvojiti već nakon godinu dana. Iskoristite proleće na najbolji način i otpočnite da ostvarujete svoje snove.

Link
foto: Promo

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track