PRVI KORACI U PRODAJI: Ovih 6 softvera će unaprediti vaše prodajne procese
Foto: Tim Edukacija

Karijera u prodaji

PRVI KORACI U PRODAJI: Ovih 6 softvera će unaprediti vaše prodajne procese

Edukacija -

Ako počinjete karijeru u prodaji, važno je da dobro optimizujete svoje obaveze i vreme koje ulažete u prodajni proces i komunikaciju sa klijentima. Nekada će u tom procesu moći da vam pomognu kolege, ali je idealno kada možete i da automatizujete procese.

Za ove namene prodajni eksperti širom sveta koriste alate koji im svakodnevno olakšavaju posao, a u isto vreme pomažu da unaprede svoje rezultate.

U nastavku teksta otkrijte na koje softvere se možete osloniti na početku karijere.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Bitrix24

Za uspeh u online prodaji uvek je od velike važnosti da pomno pratite koje proizvode ljudi najviše kupuju, na šta obraćaju najviše pažnje u toku kupovine i koji proizvodi donose najveći profit.

Za automatsko praćenje ovih metričkih parametara možete koristiti alat Bitrix24. S druge strane, u ovu aplikaciju možete i ručno unositi podatke svojih offline prodaja kako biste bolje pratili ceo proces. Primera radi, možete saznati na kog kupca treba da obratite najviše pažnje, kom klijentu bi trebalo da se javite ponovo, gde dolazi do zastoja, ali i kako treba da optimizujete svoje dalje napore.

Kiite

Iako nije nužno vezan za prodajne procese, Kiite je alat kreiran sa idejom da pomogne timovima da prikupe svoja znanja i drže ih na jednom mestu. Uz pomoć ovog alata možete kreirati biblioteku svih izvora, knjiga, tutorijala i prezentacija koje su važne za unapređenje radnog procesa. Softver vrlo lako možete prilagoditi svojim potrebama i koristeći prednosti veštačke inteligencije pustiti algoritme da sortiraju vaše, do sada, prikupljene materijale.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Taimer

Taimer je odlično rešenje za male timove, jer nije samo klasičan prodajni softver, već alat za upravljanje kompletnim poslovanjem. Pomoću njega možete jednostavno organizovati zadatke, dodati poslovne procedure, dokumentaciju, ali i sinhronizovati ceo tim kroz opciju za ćaskanje, koja je takođe omogućena u okviru softvera. Taimer dolazi i kao besplatna verzija, ali za 13 $ mesečno dobijate daleko više korisnih funkcionalnosti koje će vam doneti višestruku dobit.

Flowlu

Svakom prodajnom procesu s vremena na vreme treba osveženje i unapređenje. Da biste znali odakle da počnete, morate pratiti i analizirati šta je do sada bilo pogrešno. Flowlu će vam pokazati detaljan presek vašeg levka, celog toka komunikacije i svih delova koji su stvarali zastoje. Koristeći ovu aplikaciju dobićete detaljan uvid u performanse svakog segmenta kontakta sa potencijalnim kupcima. Tako ćete saznati koji aspekt bi trebalo da optimizujete i na koji način.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Gamifier

U prodaji se sve svodi na rezultate. Većina prodajnih predstavnika provodi vreme pokušavajući da optimizuju procese kako bi zaključili veći broj ugovora. Ako integrišete alat kao što je Gamifier u svoje poslovanje i kreirate takmičenje među predstavnicima, u kome će pobednici takođe biti i nagrađeni, situacija može postati dosta zanimljivija, ali i dinamičnija.

MindTickle

Ukoliko tek ulazite u svet prodaje, onda ćete možda i sami biti deo platforme kao što je MindTicke, a ako ste već neko vreme u poslu, možete je predložiti kao novi alat koji će vam pomoći da unapredite tim. Reč je o softveru koji prati napredak zaposlenih, identifikuje nedostatke u veštinama i predlaže treninge i obuke koji bi im pomogli da napreduju i razvijaju se u karijerama, ali i u kompaniji.

Prodaja je izazovna, ali je istovremeno u pitanju jedan od onih poslova u kojima na kraju procesa vidite jasne rezultate i svoj doprinos kompanijskim ciljevima i razvoju celog tima. Zato je neophodno stalno raditi na unapređenjima, analizi dosadašnjih poduhvata, a i ovladavati novim veštinama. Za to vam je potrebna dobra osnova, od koje ćete dalje unapređivati svoje napore, pa zato počnite da je pravite na vreme. Upišite obuku za prodajni menadžment i napravite korak koji će definisati celu vašu buduću karijeru.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track