PLANIRAJTE KARIJERU NA VREME: Ovih 5 veština će biti najtraženije od ove godine
Foto: Tim Edukacija

Tržište rada u budućnosti

PLANIRAJTE KARIJERU NA VREME: Ovih 5 veština će biti najtraženije od ove godine

Edukacija -

Da li razmatrate sticanje novih veština ili prekvalifikaciju? „HR predviđanja“, portal specijalizovan za analizu trendova, najavljuje koje veštine će biti najtraženije od ove godine.

Šta su vruće veštine za narednu deceniju saznajte u nastavku.

Tvrde veštine za uspeh na svakom radnom mestu

Od kada su informacione tehnologije izašle iz opsega tehnoloških kompanija i ušle u sve tržišne niše, povećani su zahtevi za obavljanje IT poslova mimo same industrije informacionih tehnologija. Tako se tehničke veštine koje su cenjene u najrazličitijim industrijama u ovoj deceniji svode na kombinaciju programerskih i dizajnerskih veština.

Osnove veštine programiranja

Edukacija
foto: Tim Edukacija

Programiranje ne izlazi iz mode. Kod programiranja je neophodno pratiti razvoj novih tehnologija. Tako najpopularniji programi za kojima trenutno vlada velika tražnja jesu C, Java, Pyhton, C# i C++. Kako stručnjaci predviđaju, tražnja za ovim veštinama i dalje će rasti.

Dizajn korisničkog iskustva i interfejsa

Takozvani UI i UX dizajneri su profesionalci odgovorni za nezaboravno iskustvo i lakoću korišćenja aplikacija i programa. Intuitivni korisnički interfejs sa dopadljivim dizajnom odgovornost je eksperata za UI i UX.

Inženjering podataka

Edukacija
foto: Tim Edukacija

Kako se broj podataka koje korisnici kreiraju povećava, tako raste i potreba za ekspertima za podatke. Analitičari podataka moraju imati znanje o radu sa jezicima kao što su Python i SQL, Java, kao i o upotrebi platformi za računarstvo u oblaku, kakva je Amazon Web Services. Analitika podataka je postala posebno važna za industrije zdravlja, finansija, ali i ljudskih resursa.

Vizualizacija podataka

Da bi se pomenuti podaci iskoristili u poslovne svrhe, oni moraju biti razumljivi. Tu na scenu stupaju eksperti za vizualizaciju podataka. Njihov posao je da informacije učine prijemčivim i lakim za oko.

Edukacija
foto: Tim Edukacija

Sve pomenute veštine se mogu steći na intenzivnim kursevima. Neophodno je odvojiti jednu godinu i učiti prema uputstvima i pod nadzorom iskusnih mentora tokom obuke bazirane na realizaciji realnih projekata u simuliranom poslovnom okruženju. Kombinacija teoretskih i praktičnih znanja i dokaz ekspertize u vidu sertifikata najbolji su način da se kvalifikujete za neke od najtraženijih poslova budućnosti.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track