IZGRADITE LIČNI BREND: Evo kako da postanete konkurentniji na današnjem tržištu rada
Foto: Tim Edukacija

Do posla iz snova preko jakog ličnog brenda

IZGRADITE LIČNI BREND: Evo kako da postanete konkurentniji na današnjem tržištu rada

Edukacija -

Na današnjem tržištu rada izgradnja snažnog ličnog brenda je važnija nego ikad. Sa širenjem društvenih mreža i interneta, potencijalnim poslodavcima je lakše nego ikada ranije da saznaju o vama i vašim kvalifikacijama pre nego što vas upoznaju.

Jak lični brend može vam pomoći da se izdvojite od konkurencije, ostavite odličan prvi utisak i dobijete posao koji želite.

Jedan od prvih koraka u izgradnji ličnog brenda jeste definisanje vaše jedinstvene vrednosti. Najjednostavnije objašnjeno, to je izjava koja jasno saopštava šta vas čini drugačijim od drugih kandidata i kako možete koristiti potencijalnom poslodavcu. Trebalo bi da istakne vaše snage, veštine i iskustva koja vas čine najboljim izborom za posao.

Prisustvo na internetu

Kada definišete svoju jedinstvenu ponudu vrednosti, trebalo bi da počnete da gradite svoje prisustvo online, odnosno da radite na dostupnosti vašeg brenda ljudima na internetu.

Pored profesionalnog web sajta, to uključuje kreiranje profila na društvenim mrežama namenjenih poslovnom umrežavanju koji prikazuju vaš brend i kvalifikacije, kao što je LinkedIn.

Postarajte se da su svi vaši kanali optimizovani za pretraživače i da su u skladu sa porukom koju želite da pošaljete javnosti.

Kreirajte portfolio

Još jedan važan korak u izgradnji vašeg ličnog brenda jeste kreiranje profesionalnog portfolija koji će sadržati sve vaše najbolje radove. Može uključivati primere projekata koje ste završili, preporuke prethodnih poslodavaca ili klijenata, i sve sertifikate ili nagrade koje ste stekli tokom svog profesionalnog angažmana. Portfolio će potencijalnim poslodavcima dati jasnu sliku vaših veština i iskustva i pomoći vam da se izdvojite među drugim kandidatima.

Počnite sa umrežavanjem

Umrežavanje je takođe važan aspekt izgradnje ličnog brenda. Prisustvujte relevantnim događajima, pridružite se profesionalnim organizacijama i povežite se sa drugim profesionalcima u svojoj oblasti. To će vam pomoći da izgradite odnose i uspostavite veze koje mogu dovesti do prilika za posao.

Budite u toku s trendovima

Pored navedenih koraka, takođe je važno da budete u toku sa najnovijim trendovima i razvojem u vašoj industriji. To se može postići čitanjem relevantnih publikacija, prisustvom konferencijama i seminarima i učešćem u onlajn zajednicama koje se formiraju na društvenim mrežama ili forumima.

Kako doći do jakog ličnog brenda

Izgradnja jakog ličnog brenda je neophodna na današnjem tržištu. Definisanjem svoje jedinstvene ponude, izgradnjom prisustva na internetu, kreiranjem portfolija, umrežavanjem i praćenjem trendova u industriji možete povećati svoju vidljivost i ostaviti odličan utisak na potencijalne poslodavce. marketing menadžment,

Ali sve to može biti uzalud ako ne uspete da uspostavite zdravu osnovu i da se opremite znanjem koje će vam biti potrebno da promovišete a potom i naplatite svoj lični brend. Zato upišite obuku za menadžment u marketingu i naučite i kako da izgradite svoj brend, a i kako da se bavite marketingom na visokom nivou.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track