TOP 10 DOMAĆIH FIRMI KOJE PRAVE VIDEO-IGRE: Ovo su najsupešnije srpske gejming kompanije
Foto: ​​​​​​​Tim Edukacija

IT SEKTOR U SRBIJI

TOP 10 DOMAĆIH FIRMI KOJE PRAVE VIDEO-IGRE: Ovo su najsupešnije srpske gejming kompanije

Edukacija -

Srbija je odavno prepoznata kao zemlja sa izvanrednim talentima u IT industriji, a industrija video-igara predstavlja još jedan od brzorastućih sektora u zemlji. Naši programeri, umetnici i dizajneri stvorili neke od najpopularnijih igara u svetu. U nastavku saznajte koje su 10 najboljih gejming kompanija u Srbiji:

Nordeus

Daleko najpoznatija od kompanija sa liste, Nordeus je stekao svetsku slavu igricom Top Eleven. Osnovana sada već daleke 2010. godine, beogradska kompanija danas broji preko 170 zaposlenih i nastavlja da raste.

Mad Head Games

Poznat po svojim avanturističkim igrama koje su osvojile mnoge nagrade i preporučene su od strane kritičara, Mad Head Games je osnovan 2011. godine u Novom Sadu.

Eipix Entertainment

Eipix Entertainment je studio za razvoj video igara osnovan 2005. godine u Nišu. Poznati su po igrama kao što su Hidden Expedition i Final Cut.

Tim Edukacija
foto: ​​​​​​​Tim Edukacija

Qcuantox Technology

Iako su njihove igre su preuzete više od 30 miliona puta, Quantox Technology jedna je o d kompanija koja se ne bavi isključivo razvojem zabavnih sadržaja. Kompanija koja je osnovana 2012. godine u Beogradu, u svom porfoliju ima i softver i mobilne aplikacije.

Recontact Digital Arts

Recontact Digital Arts je novosadski studio za razvoj video igara osnovan 2012. Njihove igre su preuzete preko 10 miliona puta i preporučene su od strane mnogih kritičara.

​​​​​​​Tim Edukacija
foto: ​​​​​​​Tim Edukacija

O3ONE Games

O3ONE Games je nešto starija kompanija od ostalih firmi sa ove liste. Osnovan ke daleke 2004. godine u Beogradu. Njihove igre su dostupne na raznim platformama, uključujući PC, Android i iOS.

2nd Studio

Studio za razvoj video igara osnovan 2007. godine u Novom Sadu. Kao i O3ONE, poznati su po svojim igrama za iOS i Android.

Balcony Softworks

Ovaj kreativni studio je osnovan 2014. godine u Novom Sadu, a njihove igre su do sada preuzete preko 10 miliona puta.

Peaksel

Ova niška kompanija datira iz 2012. godine. Njihova specijalnost je razvoj igara za mobilne platforme, a igre koje su lansirali su preuzete više of neveorvatnih 100 miliona puta.

​​​​​​​Tim Edukacija
foto: ​​​​​​​Tim Edukacija

Vivify Ideas

Firma je izu sedišta u Novom Sadu počela s radom 2014. godine. Pored razvoja igara, Vivify se bav i razvojem softvera i web stranica.

Ove kompanije su najbolji dokaz da Srbija ima talentovane i inovativne pojedince. Ako želite da i sami učestvujete u kreiranju video igara koje će osvojiti svet, potrebno je da uložite svoje obrazovanje. Obuka u trajanju od godinu dana je najbrži način da ovladate tehnikama 3d dizajna koje će vam pomoći da u gejming industriji pronađete svoje mesto i obezbedite budućnost.

​​​​​​​Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja