U PONOĆ ISTEKAO ROK ZA PREDAJU LISTA: Ovih 16 zasad sigurno učestvuju u izbornoj trci, evo ko je predao u minut do 12
Foto: Filip Plavčić

Republička izborna komisija

U PONOĆ ISTEKAO ROK ZA PREDAJU LISTA: Ovih 16 zasad sigurno učestvuju u izbornoj trci, evo ko je predao u minut do 12

Izbori 2020 -

BEOGRAD - Rok za predaju izbornih lista Republičkoj izbornoj komisiji istekao je u ponoć, a do isteka roka RIK su predate 22 liste.

Zaključno sa sednicom RIK održnom u petak uveče proglašeno je 16 lista za parlamentarne izbore koji se održavaju 21. juna, rečeno je u Republičkoj izbornoj komisiji.

Koalicija za mir - Čedomir Jovanović predala je sinoć izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji, dva minuta pre isteka roka, odnosno dva minuta pre ponoći.

Pokreti "Živim za Srbiju" i "Levijatan" u formi grupe građana podneli su takođe sinoć pred ponoć i istek roka izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji "Pokret Levijatan-Živim za Srbiju".

U minut pred ponoć oni su ušli u prostorije RIK-a, otprilike u vreme kada i predstavnici Koalicije za mir-Čedomir Jovanović, a sa maskama i oznakama Levijatana.

Mandat aktuelnom sazivu Skupštine Srbije istekao je 3. juna, jer su mandati poslanika potvrđeni 3. juna 2016. godine.

Novi saziv parlament Srbija trebalo bi da dobije do 25. jula, odnosno 30 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora zakazanih za 21. jun, imajući u vidu da RIK ima 96 sati da proglasi njihove konačne rezultate.

Konačni rezultati izbora trebalo bi, ukoliko ne bude nekih značajnijih nepravilnosti, da se potvrde do 25. juna, a onda bi sednica skupštine trebalo da se održi u roku od 30 dana.

U 2 eo 12: Lista Koalicija za mir-Čedomir Jovanović 2 minuta pre isteka roka

Koalicija za mir - Čedomir Jovanović predala je sinoć izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji, dva minuta pre isteka roka, odnosno dva minuta pre ponoći. Listu je predao Igor Živić.

Pokreti "Živim za Srbiju" i "Levijatan" u formi grupe građana podneli su sinoć pred ponoć i istek roka izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji "Pokret Levijatan-Živim za Srbiju". U minut pred ponoć oni su ušli u prostorije RIK-a, otprilike u vreme kada i predstavnici Koalicije za mir-Čedomir Jovanović, a sa maskama i oznakama Levijatana. "Zakon u Republici Srbiji treba da se prilagodi tome da kinjenje, mučenje i silovanje životinja bude kažnjivo. Takođe smo apsolutno nacionalne orijentacije i jedna od glavnih tački oko koje smo se okupili jeste očuavnje Kosova i Metohije". kazala je Stojkovićeva.

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć još dve izborne liste - Suverenista i Albanske demokratske alternative.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track