6 LISTA U KRUŠEVCU: Zaključeni birački spiskovi za lokalne izbore
Foto: Ž. M.

lokalni izbori

6 LISTA U KRUŠEVCU: Zaključeni birački spiskovi za lokalne izbore

Izbori 2020 -

Za izbore odbornika za Skupštinu Grada Kruševca, koji će biti održani 21. juna, proglašeno je šest izbornih lista i to: Koalicija „Aleksandar Vučić – za našu decu“, Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, Srpska narodna partija – Dr Nenad Popović, Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka, Izborna lista Za Kraljevinu Srbiju – za Lazarev Kruševac (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front) i Metla 2020 – Izborna lista Koalicije Metla 2020.

Stranka slobode i pravde (SSP) i Narodna stranka (NS) neće učestvovati na ovogodišnjim lokalnim izborima, jer su se opredelile za njihov bojkot i to su jasno istakle na svojim press konferecijama. Predsedništvo Udruženja penzionera „Car Lazar” u Kruševcu obavestilo je Gradsku izbornu komisiju da je Grupa građana „Za život bez brige i sigurno sutra” odustaa od kandidature za lokalne izbore, jer nije obezbedila dovoljan broj potpisa punoletnih građana.

„Službeni list Grada Kruševca“ će do 10. juna utvrditi i objaviti izborne liste, a do 18. juna u ponoć će biračkim odborima biti predat izborni materijal kada počinje i izborna tišina.

Rezultati lokalnih izbora biće saopšteni do 22. juna.

Kurir.rs/Ž. M./Foto: Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track