POSTOJI SAMO JEDAN POLITIČAR U SRBIJI KOME JE IMOVINA PROVERAVANA DVA PUTA Živković o izborima: Uvek se bira između manjeg zla
Foto: Kurir Televizija

izbori 2022

POSTOJI SAMO JEDAN POLITIČAR U SRBIJI KOME JE IMOVINA PROVERAVANA DVA PUTA Živković o izborima: Uvek se bira između manjeg zla

Izbori 2022. -

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić trebalo bi danas, prema ranijim najavama, da raspiše izbore za predsednika republike, koji će se održati 3. aprila, zajedno sa vanrednim parlamentarnim i izborima za Skupštinu grada Beograda.

Za televiziju Kurir su o ovoj temi govorili politički analitičar Dejan Vuk Stanković i bivši premijer i osnivač Nove stranke Zoran Živković.

- To što će da bude 10 kandidata na predsedničkim izborima odgovara onome ko ima stabilno i postojano biračko telo - a to je Vučić. On će dobiti svoje glasove, a ostali će morati da se bore za svoje biračko telo između sebe. Ovi drugi će imati zadatak da podignu kvalitet rezultata parlamentarnih lista - rekao je politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Zoran Živković
foto: Kurir Televizija

Zoran Živković se osvrnuo na 2000. godinu i demokratske promene.

- Treba malo i poštovati iskustva nas matorih. Nažalost, jasam jedan od retkih, možda još dvojica trojica koji su još uvek živi i koji su još uvek politički aktivni. Koji su pobedili nedemokratski režim u gorim uslovima nego što su sad. Savršena vlast to ne postoji. Kao neću da glasam za manje zlo, pa uvek se bira između manjeg zla - rekao je bivši premijer i osnivač Nove stranke Zoran Živković.

Takođe, bivši premijer Srbije Zoran Živković rekao je za televiziju Kurir da je on jedini političar u Srbiji kome je poreklo imovine proveravano dva puta.

Zoran Živković
foto: Kurir televizija

- Zakon o ispitivanju porekla imovine postoji od 2003. godine i zove se Zakon o finansijskoj administraciji i finansijskom postupku. Jedan političar je prošao kroz tu proveru. I to je dva puta prošao. A to sam ja. I kod prethodne vlasti i kod ove vlasti. Niko druki nema to zadovoljstvo da kaže, "ej meni su dva puta proveravali poreklo svake pare", ja sam to dokazao - rekao je Živković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

15:52

MOVSESIJAN: Izlaznost će odrediti pobednike izbora u Srbiji ŠORMAZ: Movsesijan bi imao veće šanse na izborima nego Boris Tadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track