PODRŠKA VUČIĆU IZ VUKOVARA: Značajno povećana podrška i pomoć Srbima u celom regionu
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

podrška stiže sa svih strana

PODRŠKA VUČIĆU IZ VUKOVARA: Značajno povećana podrška i pomoć Srbima u celom regionu

Izbori 2022. -

Srpsкi zameniк gradonačelniкa Grada Vuкovara Srđan Кolar obratio se generalnom konzulu u Vukovaru Aleksandru Nakiću, i zamolio ga da prenese podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Кoristim ovu priliku da Vam se zahvalim na svemu za ovo kratko vreme Vašeg boravka u Vukovaru što činite za našu zajednicu. Takođe želim da Vas zamolim da prenesete moju podršku kao srpskog zamenika gradonačelnika grada Vukovara predsedniku Vučiću i želju za uspehom na predstojećim izborima. Apsolutno smo svesni podrške koju predsednik Vučić pruža našoj zajednici u Vukovaru kako u prethodnom periodu tako i sada u ovim neizvesnim vremenima. Posebno želimo istaći da je Srbima u Vukovaru neophodan mir i poštovanje pre svega od zemlje u kojoj živimo ali isto tako i od matične zemlje Srbije. Zato je neophodno voditi politiku mira i dobrosusedskih odnosa. Sigurni smo da je to politika koju vodi predsednik Vučić! Mi Srbi iz Vukovara to posebno cenimo i podržavamo! Na kraju želim istaći svoj ponos kada vidim ekonomski napredak i smer u kojem se razvija naša matična zemlja Srbija, a narodski rečeno, manjinska zajednica je onoliko jaka koliko je jaka i snažna matična zemlja! Naša želja je da Srbija nastavi putem modernizacije i ekonomskog rasta u svim segmentima društva - stoji u pismu Kolara.

Paraćin, SNS, Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Vesti

Nakiću se obratio i Dejan Drakulić, predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar.

- Poštovani generalni konzule gospodine Nakiću, ovim putem, pred novi ciklus formiranja vlasti u Republici Srbiji, želim da se zahvalim na dosadašnjoj podršci Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića srpskoj zajednici na istoku Hrvatske. Proteklih godina je značajno povećana podrška i pomoć Srbima u celom regionu i to mi Srbi u Vukovaru zaista osetimo. Za opstanak Srba na ovim prostorima, za očuvanje našeg kulturnog i verskog identiteta od izuzetnog je značaja podrška matične zemlje projektima, programima i životu Srba, a posebno je važno da ljudi koji vode politiku u Republici Srbiji imaju viziju kako ojačati položaj, pre svega Srbije, a zatim i Srba na ovim prostorima. Predsednik Vučić je u proteklom periodu imao tu viziju i želju te je učinio puno za srpsku zajednicu, kako pružanjem političke podrške i osnaživanjem našeg položaja tako i finansijskom podrškom projektima od izuzetnog značaja za Srbe.

Kako kaže dalje, raduje ih činjenica da je Srbija danas dovoljno ekonomski i politički jaka da može da pruži podršku Srbima u celom regionu i sačuva mir i stabilnost koja je svima neophodna.

- Zbog svega navedenog želim da izrazim zahvalnost za dosadašnju saradnju i molim Vas da predsedniku Vučiću prenesete našu podršku i želju za uspehom na predstojećim izborima - naveo je Drakulić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track