MUP O INCIDENTU S LIDEROM PSG GRBOVIĆEM: Iznenađeni smo uvredama, on govori neistinu o postupanju policije
Foto: screenshot

saopštenje

MUP O INCIDENTU S LIDEROM PSG GRBOVIĆEM: Iznenađeni smo uvredama, on govori neistinu o postupanju policije

Izbori 2022. -

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je iznenađeno uvredama lidera Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića o navodnom neprofesionalnom postupanju policije nakon incidenta koji se danas dogodio ispred sedišta Srpske napredne stranke u Zemunu.

- Ističemo da je policija odmah po dobijanju saznanja iz medija izašla na lice mesta. Mi obezbeđujemo biračka mesta a ne stranke i nismo mogli da razdvajamo Grbovića i članove SNS-a okupljene ispred sedišta stranke u Zemunu. Takođe, da Grbović govori neistinu o postupanju policije govori i činjenica da su policijski službenici obavili razgovor sa svim učesnicima ovog incidenta na licu mesta i pozvali ih da dođu u policijsku stanicu da daju izjavu - navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da je Pavle Grbović odbio da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, jer, kako kaže nema poverenja u policiju.

- Grbović je potom sa stranačkim kolegama otišao u KBC Zemun, a potom na konferenciju za novinare i još uvek se nije odazvao pozivu da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, što su ostali akteri incidenta učinili. Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u izbornom procesu da profesionalno, na zakonom zasnovano postupanje policije ne koristi u političkoj borbi - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Podsetimo, Grbović je isprovocirao incident kada je danas došao ispred odbora SNS u Mesnoj zajednici Galenika i vređao aktiviste naprednjaka. Na snimku koji je objavila novinarka N1 Žaklina Tatalović vidi se da Grbović prvi čašom gađa aktiviste SNS, nakon čega je došlo do tuče.

Međutim, on je na društvenim mrežama počeo da zamenjuje teze i od sebe pravi žrtvu, a potom je ispred sedišta RIK-a rekao da je policija postupila kranje neprofesionalno, te da su kasnili pola sata.

- Napali su Ninu Stojaković i mene ispred prostorija Srpska napredne stranke, njoj su najpre udarili po ruci i ona je doživela lakše telesne povrede, a zatim je to lice napalo mene. Policija je postupila neprofesionalno, nije smela da uđe u prostorije SNS i mesne zajednice kako bi identifikovala ta lica, a meni su cinično rekli što se nisam bolje zaštitio - rekao je Grbović ispred sedišta RIK.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track