RIK: Birači s Kosmeta 17. decembra glasaće u četiri opštine u Srbiji
Foto: Kosovo online printscreen

izbori 2023

RIK: Birači s Kosmeta 17. decembra glasaće u četiri opštine u Srbiji

Izbori 2024 -

Državljani Srbije sa prebivalištem na Kosovu, zbog zabrane prištinskih vlasti da na teritoriji Kosova izraze volju na parlamentarnim izborima koji su zakazani za 17. decembar, moći će da glasaju u četiri opštine u centralnoj Srbiji.

Kako je saopšteno iz Republičke izborne komisije (RIK) građani sa teritorije Kosovsko-pomoravskog okruga, odnosno iz opština Kosovska Kamenica, Novo Brdo, Gnjilane i Vitina, svoje biračko pravo moći će da ostvare u Vranju.

Birači sa teritorije Kosovskog upravnog okruga, meštani Prištine, Podujeva, Obilića, Kosova Polja, Glogovca, Štimlja, Štrpca, Uroševca, Kačanika i Lipljana, glasačku volju izraziće u opštini Kuršumlija.

Glasači sa teritorije Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga,iz opština Leposavić, Zvečan, Kosovska Mitrovica, Vučitrn i Srbica 17. decembra moći će da glasaju u opštini Raška, dok će građani Zubinog Potoka svoje glasačko pravo moći da ostvare u Tutinu, kao i meštani Pećkog okruga, iz Istoka, Peći, Kline, Dečana i Đakoviće.

U Tutinu će na predstojećim izborima glasati i birači iz Prizrenskog okruga, meštani opština Prizren, Suva Reka, Orahovca, Gore i Opolja.

Kurir.rs/Kosovo online

Bonus video:

02:34

Bogdanović (DPS) - Birači u izuzetnom broju podržali evropske i građanske snage, sa optimizmom očekujemo rezultate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track