ZUKORLIĆ I ŽIGMANOV: Sinergijom do snažnijeg glasa nevećinskih zajednica
Foto: Nemanja Nikolić

ZUKORLIĆ I ŽIGMANOV: Sinergijom do snažnijeg glasa nevećinskih zajednica

Izbori 2024 -

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov naveli su danas da je njihova zajednička izborna lista odraz želje da kroz sinegriju osnaže glasove nevećinskih zajednica, pogotovo što vrlo slično razumeju društveni položaj tih zajednica, kao i da ih je na to uputila dobra saradnja u skupštini Srbije.

"Mi smo se predizborno pozicionirali da jasno kažemo da hoćemo da budemo deo vladajuće većine. Videli smo da su pripadnici naših zajednica to pozdavili jer su razumeli da ta vrsta naše uključenosti u institucije vlasti Srbije na najvišem nivou deluje kao relaksirajući momenat", rekao je Žigmanov, u emisiji Pravi ugao, na TV Vojvodina, koji je ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

On je naveo da sa optimizmom gleda na rezultate koje će njihova zajednička lista postići na republičkom i pokrajinskom nivou, očekujući da će je podržati i građani, van ove dve zajednice, kojima je stalo do demokratske vrednosti da predstavnici manjinskim zajednica budu uključeni u proces donošenja odluka i vidljiviji u političkom polju.

Tomislav Žigmanov
foto: Printscreen/RTV

Zukorlić je rekao da je stranka na čijeme je čelu inicirala da ujedini snage svih onih koji se slažu sa njenim programom u listu pod nazivom "Ujedinjeni za pravdu" i da je politička snaga već pokazana brzom predajom potpisa Republičkoj izbornoj komisiji.

"Ovo nije samo savez Bošnjaka i Hrvata, već svih manje brojnih naroda u ovoj državi. Oni će na ovoj listi imati predstavnike, jer mi ne okupljamo samo Bošnjake već i veliki broj Roma, Aškalije i druge narode. Bićemo njihov glas u kampanji ali i u skupštini Srbije i svim državnih organima u kojima budemo učestvovali", rekao je Zukorlić, koji je bio i potpredsednik skupštine Srbije.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track