ĐILAS: SSP na izbore izlazi "sa idejom da svako slobodno iznosi svoje stavove"
Foto: Nemanja Nikolić

ĐILAS: SSP na izbore izlazi "sa idejom da svako slobodno iznosi svoje stavove"

Izbori 2024 -

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas u Vranju da ta stranka, koja je deo koalicije "Srbija protiv nasilja", na izbore 17. decembra izlazi "sa idejom da se u ovoj zemlji živi pristojno i normalno, da svako slobodno iznosi svoje stavove", kao i da "svako ko krši zakon za to i odgovara, a ne da ga država štiti".

Kako je saopšeno iz SSP, Đilas je nakon razgovora sa predstavnicima svih stranaka koje čine koaliciju "Srbija protiv nasilja" na parlamentarnom nivou, rekao da poseban akcenat stavlja na 800.000 penzionera koji su, kako je naveo, oštećeni, te da "njima ili njihovim naslednicima, ako su oni nažalost preminuli treba vratiti novac koji im je država uzela".

On je kazao da "garantuje da će se penzije vratiti".

Đilas je rekao da posle izbora očekuje da se formira tehnička Vlada koju bi činile stranke sa liste "Srbija protiv nasilja" i nacionalne opozicije kojima je prioritet smena vlasti.

Prema njegovim rečima, ta Vlada bi u roku godinu dana imala mandat da izvrši dekriminalizaciju društva da zaustavi dalji rast cena, oslobodi medije, zaustavi nasilje i spremi fer i poštene izbore.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja