BEZ STIDA: Bivši pripadnici terorističke OVK pozivaju Albance na bojkot izbora 17. decembra
Foto: Profimedia

sramota

BEZ STIDA: Bivši pripadnici terorističke OVK pozivaju Albance na bojkot izbora 17. decembra

Izbori 2024 -

Organizacija bivših pripadnika terorističke organizacije OVK Preševa, Bujanovca i Medveđe pozvala je Albance na jugu Srbije da bojkotuju parlamentarne izbore 17. decembra, prenosi Kosovo Online.

Kako navode u saopštenju, parlamentarni izbori nikada nisu doneli rešenje po pitanju političkih i nacionalnih prava Albanaca na ovim prostorima, pa se postavlja pitanje sa kojim moralnim, političkim i nacionalnim pravom lokalni albanski lideri pozivaju na učešće na ovim izborima.

Na izborima će učestvovati koalicija koju predvodi Šaip Kamberi i lista Alternative za promene Šćiprima Arifija iz Preševa.

Iz organizacije su poručili da su izbori uvek bili zloupotrebljeni od strane pojedinaca i partija i da se osim vatrenih patetičnih patriotskih govora o važnim pitanjima, status Albanaca nije pomerio na bolje ni za milimetar.

- Vlast u Beogradu pohvalila je albanske političare zbog njihove spremnosti i političke hrabrosti da učestvuju u radu Skupštine Srbije, a kao nagradu za to albanska manjina je diskriminisana jezikom mržnje, zabranom upotrebe nacionalnih simbola, pasivizacijom adresa stanovanja, militarizacijom regiona - dodaje se u saopštenju.

Kritike su upućene i na račun prištinske vlade i Aljbina Kurtija.

Kako navode, političke lidere sa ovog prostora Kurti uz finansijsku podršku disciplinuje da se integrišu, umesto da podrži političke platforme čiji je cilj pripajanje tzv. Kosovu.

- Srbija se ne menja, ali se menjaju naši političari zarad niskih interesa, a na uštrb nacionalnog interesa Albanaca sa istočnog Kosova, zato pozivamo na bojkot parlamentarnih izbora 17. decembra - zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo Online/Bujanovačke/A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track