BRANIMIR NESTOROVIĆ, NAJVEĆE IZNENAĐENJE IZBORA Doktor koji je od Vitezova reda zmaja došao do BITNOG FAKTORA ZA VLAST U BEOGRADU
Foto: ATA Images

BRANIMIR NESTOROVIĆ, NAJVEĆE IZNENAĐENJE IZBORA Doktor koji je od Vitezova reda zmaja došao do BITNOG FAKTORA ZA VLAST U BEOGRADU

Izbori 2024 -

Doktor Branimir Nestorović, koji je bio nosilac liste "Dr Branimir Nestorović – Mi, glas iz naroda" očigledno će biti tas na vagi koji će presuditi ko će napraviti koaliciju u Beogradu.

Ovo je rekao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je naveo da će upravo odluka sa kim će Nestorović formirati koaliciju biti jedan od faktora koji će uticati na formiranje vlasti u Beogradu.

A ko je zapravo doktor Nestorović?

2020. godine izabran je za jednog od članova kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa, ali su se njegovi stavovi od samog starta dijametralno razlikovali od stavova ostalih stručnjaka. Pored toga što je pozivao ljude da idu u šoping u Italiju u trenutku dok se u toj zemlji epidemija kovida širila poput požara, ostaće upamćene i izjave nakon okončanja vanrednog stanja da je pravo vreme „da se svi zaraze“, te da je „pandemija skoro gotova“. Zagovarao je veterinarski lek „ivermektin“, koji nije odobren za lečenje kovida.

Za to vreme njegova popularnost je vrtoglavo rasla. Samo na Fejsbuku nalazi se nekoliko grupa koje ga podržavaju i koje imaju i više od 70.000 članova i na kojima se često, pored njegovih izjava, objavljuju recepti za narodne lekove i antimedicinski komentari.

Nestorović, iako u penziji, radi u privatnoj praksi, gde je, takođe, od početka pandemije vrlo tražen, a na Jutjub kanalu objavljuje i snimke u kojima reklamira farmaceutske proizvode za imunitet.

izbori, izbori 2023, Branimir Nestorović
foto: Petar Aleksić

Poznato je da veruje u vanzemaljce, a čak tvrdi i da su ljudi sa plavim očima vanzemaljskog porekla. Takođe veruje i u paralelne svetove, kao i da CERN direktno kontroliše crne rupe u svemiru i portale preko kojih se odlazi u drugu dimenziju. S druge strane, ne veruje u vakcine protiv kovida, niti u MMR vakcinu.

Još 2021. godine predstavio je Udruženje za žastitu i unapređenje položaja dece "Vitezovi reda zmaja" i poručio da je spreman da se politički angažuje, ako zahtevi za promenu propisa koje je iznelo udruženje, u ne budu ispunjeni.

Branimir Nestorović je rođen 1954. u Beogradu. Kao mali živeo je u Obrenovcu, gde je završio i gimnaziju, prirodno-matematički smer.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1979. godine. Na Dečijoj klinici je specijalizovao pedijatriju, a nakon toga i pulmologiju. Doktorat iz oblasti alergologije na temu "Polenska alergija u dece" odbranio je 1985.

izbori, izbori 2023, Branimir Nestorović
foto: Petar Aleksić

U impresivnoj karijeri bitne stavke su i redovan profesor na katedri za pedijatriju kao i načelnik Odeljenja pulmologije i alergologije u Univerzitetskoj dečijoj klinici "Tiršova", gde je često, kako sam kaže, primao bolesnu decu i bez uputa, što su mu mnogi zamerali.

U jednom intervjuu Nestorović je rekao da su ga kao čoveka formirale životne tragedije. Rano je ostao bez oca i bez finansijske podrške dok se školovao.

Ćerka mu je rođena sa srčanom manom, vremenom je izlečena, ali mu je sin rođen sa autizmom. Borba između zvanične medicine i paranormalnog kod Nestorovića je počela još za vreme studija.

Naime, sa tom oblašću bliže se upoznao na prvoj katedri za parapsihologiju u Evropi, na Medicinskom fakultetu u Frajburgu u Nemačkoj. Tamo je, po sopstvenom priznanju, stigao zahvaljujući devojci "u koju je bio toliko zaljubljen da mu nije smetalo da veruje u duhove".

Od tada pa do danas veruje u mnogo štošta, o čemu je pisao i u svojim knjigama.

Prema prvim preliminarnim rezultatima na vanrednim izborima koji su održani danas, 17. decembra 2023. godine, doktor Branimir Nestorović kao nosilac liste "Mi - glas iz naroda" za parlament osvojio je 4,8 odsto, dok u Beogradu je osvojio 5,4 odsto.

Kurir.rs/Informer/M.M.C

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja