Akcija pošumljavanja povodom jubileja 25 godina kompanije Forma Ideale
Foto: Promo

Akcija pošumljavanja povodom jubileja 25 godina kompanije Forma Ideale

Forma Ideale -

Svest o tome kakav svet treba da ostavimo budućim generacijama, odgovornost prema okruženju i svetu u kome živimo, kao i činjenica da je potrebno odužiti se prirodi na resursima koje nam daje, neki su od osnovnih postulata kompanije Forma Ideale koja je prevalila veliki put od male zanatske radnje, osnovane 1995. godine u Kragujevcu, do velike kompanije koja svoje proizvode plasira na četiri kontinenta i na više od 50 tržišta.

Principi koje ovaj regionalni gigant u proizvodnji tapaciranog i pločastog nameštaja neguje od samih početaka svog poslovanja počivaju na postulatima dugoročnosti, ekološke osvešćenosti i održivosti. Primera radi, kako bismo shvatili zašto su šume simbol života, dovoljan je podatak da jedno razvijeno drvo može da obezbedi količinu kiseonika za dnevne potrebe do četiri osobe.

Upravo zato kompanija Forma Ideale, koja u 2020. godini obeležava jubilej 25 godina uspešnog poslovanja i razvoja, to čini, između ostalog i, akcijom pošumljavanja tokom koje će biti zasađeno po 25 sadnica u gradovima širom Srbije.

foto: Promo

Odgovornost prema prirodi kao cilj

Uz nadu da će snažna ekološka poruka doprineti širenju svesti o krucijalnoj ulozi šuma za očuvanje celog čovečanstva i ekosistema, sadnjom posebno odabranih sadnica u kragujevačkom Eko parku Ilina voda, svečano je obeležen početak akcije pošumljavanja povodom jubileja 25 godina kompanije Forma Ideale, koja će biti nastavljena ozelenjavanjem i ulepšavanjem zelenih površina u gradovima širom Srbije. Simbolično, Kragujevac kao sedište kompanije, prvi je grad u nizu u kojem se akcija realizuje.

  • Svaka godina u našem poslovanju donela je nove aktivnosti kojima smo se vezivali za lokalnu sredinu, a jubilej kao što je četvrt veka obeležićemo povećanjem broja zelenih površina. Drago nam je što krećemo baš od Kragujevca i što imamo priliku da poklonimo našem gradu simbolično 25 sadnica, svesni činjenice koliko zelene površine utiču na kvalitet života ljudi u urbanim sredinama, prečišćavanje vazduha i poboljšanje zdravlja. Trudićemo se da i u narednim godinama budemo pravi partner zajednici u kojoj živimo i radimo – navode u kompaniji Forma Ideale.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track