Dvanaesti beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom BOSIFEST 2021 svečano je otvoren sinoć
Foto: Promo

Dvanaesti beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom BOSIFEST 2021 svečano je otvoren sinoć

OSI Informator -

Dvanaesti beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom BOSIFEST 2021 svečano je otvoren sinoć u Jugoslovenskoj kinoteci.

Publici su se obratili direktor Festivala Darko Ivić, selektor festivala Miroljub Stojanovic,Visi savetnik -iz Ministarstva za rad,zaposljavanje,boracka I socijalana pitanja Anja Sargin i Poverenik za Zastitu ravnopravnosti G-dja Barankica Jankovic.

Ceremoniju otvaranja 12. Bosifesta vodila je glumica Natasa Tapuskovic..

Odmah nakon svečanog otvaranja prikazan je film “Gosia I Tomek” rediteljke Kristine Jezior.

Šta se dešava sa vezom kada partner iznenada postane težak invalid nakon nesreće? Za Gošu je bilo sasvim jasno da će bez obzira na sve ostati uz svog momka, Tomeka, i pomogne mu da nastavi da živi što normalnijim i ispunjenijim životom. Međutim, svaki put je postajala bolno svesna svojih ograničenja, kao i ograničenja svih onih u društvu koji dosta govore o inkluziji, ali ipak se čini da nisu spremni za to. GOSIA@TOMEK se zasniva na više od tri hiljade imejlova koje je Goša svakodnevno pisala Tomeku od dana kada je doživeo nesreću.

Tokom trajanja Bosifesta, od 18. do 20. oktobra, publika će imati priliku da pogleda ukupno 12 filmova po izboru selektora Miroljuba Stojanovica

Žiri ovogodišnjeg Bosifesta radiće u sastavu reditelja: Ivan Ikic, Stefan Ivancic I Sonja Djekic.

Žiri će dodeliti sledeće nagrade: Gran Prix za najbolji film, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolji scenario, kao i specijalne nagrade.

Festival bogatstvom različitosti promoviše Srbiju i grad Beograd kao jedno demokratsko društvo koje se bori za integraciju osoba sa invaliditetom kao ravnopravnih članova društva.

www.bosifest.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track