Vulin: Očekujem dogovor u Briselu i pobedu razuma

Optimista

Vulin: Očekujem dogovor u Briselu i pobedu razuma

Politika -
Danas u Briselu delegacije Beograda i Prištine razgovaraju o pripremi novembarskih izbora na Kosovu i Metohiji

LEPOSAVIĆ - Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da očekuje dogovor u Briselu, pobedu razuma i da će interno raseljenim Srbima biti omogućeno da glasaju na predstojećim lokalnim izborima u pokrajini.

Vulin je rekao da očekuje dogovor danas u Briselu gde delegacije Beograda i Prištine razgovaraju o pripremi novembarskih izbora na Kosovu i da se prihvate sve ispravne aplikacije interno raseljenih Srba.

"Očekujem da taj broj bude mnogo veći i da se uspostave pravila, pošto do sada čitav pripremni period je obeležila priča o dezorganizovanosti od strane privremenih institucija Prištine. Očekujem da se to dovede u red i da se dovede u skladu sa demokratskim pravilima koja važe u celom svetu,” rekao je Vulin.

On je u izjavi novinarima rekao da problem sa registracijom interno raseljenih lica može ugroziti izazak Srba na novembarske izbore i da bi to bio zločin protiv Srba na KiM.

“Upravo zato moje često ponavljane sumnje da se to radi namerno, jer ne možete objasniti da neko kaže da je od sukoba na ovamo izbeglo samo 6.000 Srba sa KiM, da su to validnih 6.000 interno raseljenih lica, da ostali ne postoje, da nisu izbegli i živeli u pokrajini ” rekao je on.

To je velika pretnja izbornom rezultatu, nešto što smatram da se mora ispraviti sada jer, kako je rekao Vulin, više vremena i nema.On je na kraju zaključio da je siguran da će pobediti razum i da će Srbima biti omogućeno ono što je omogućeno svakom drugom čoveku na kugli zemaljskoj - pravo glasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track