VUČIĆ: Neprimerena, iracionalna i besmislena odluka Prištine
Foto: KURIR

Sačekati s odgovorom na provokaciju

VUČIĆ: Neprimerena, iracionalna i besmislena odluka Prištine

Politika -
Mi moramo uvek da vodimo računa o svim posledicama, da ne reagujemo na način na koji bi to oni koji su protiv Srbije voleli", istakao je vicepremijer

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odluka Prištine neprimerena, iracionalna i besmislena, ali da on voli da neke stvari "prenoće" pre nego se donese odluka.

Vučić je, na prijemu u rezidenciji nemačkog ambasadora povodom Dana ujedinjenja Nemačke, rekao da Srbija ne sme dozvoliti i trpeti poniženja.

Razgovarao sam sa premijerom Ivicom Dačićem, razgovaraćemo i sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, kako bi zauzeli jedinstven stav, rekao je Vučić ističući da Srbija ne sme da dozvoli da njena reakcija bude zloupotrebljena.

"Mi ćemo imati, uveren sam, jedinstvenu reakciju, ali mi moramo uvek da vodimo računa o svim posledicama, da ne reagujemo na način na koji bi to oni koji su protiv Srbije voleli", istakao je vicepremijer.

Na pitanje ima li vremena da to "prenoći", Vučić je odgovorio da "za racionalne, mudre, razumne i dobre odluke uvek ima dovoljno vremena".

Nemački ambasador Hajnc Vilhelm izjavio je novinarima na prijemu povodom obeležavanja ujedinjenja Nemačke da se nada da će biti pronađeno rešenje za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i da će EU posredovati u tome.

Premijer Dačić prethodno je upozorio Brisel da će prekinuti učšće u pregovorima ukoliko Priština ne bude dozvoljavala srpskim zvaničnicima da posećuju Kosovo i Metohiju do kraja izborne kampanje, za izbore zakazane za 3.novembar.

"Ako ja kao potpisnik briselskog sporazuma i predstavnici vlade koji su ga podržali i radili na njegovoj implementaciji, ne možemo na Kosovo da odemo i pozovemo Srbe da izađu na lokalne izbore, onda se postavlja pitanje svrsishodnosti mog daljeg učešća u dijalogu", rekao je Dačić, koji je u petak planirao da poseti opštinu Štrpce, ali su ga prištinske vlasti obavestile da ta poseta nije odobrena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja