BEKO SE VRAĆA U BEOGRAD: Hoću da se obratim Dačiću
Foto: Marina Lopičić

Oglasio se biznismen

BEKO SE VRAĆA U BEOGRAD: Hoću da se obratim Dačiću

Politika -
Biznismen je istakao da je veoma zabrinut razvojem događaja posle gostovanja na televiziji

BEOGRAD - Biznismen Milan Beko optužio je danas Socijalističku partiju Srbije Ivice Dačića za preteći govor mržnje i podsticanje na javni progon.

"Zveckale su i lisice, ako se ne varam. Večeras se vraćam u Beograd sa namerom da se sutra obratim Dačiću, jer u saopštenju SPS-a od juče, nalazim preteći govor mržnje i podsticanje na javni progon", naveo je Beko u saopštenju.

Beko je istakao da je "vrlo zabrinut razvojem događaja" posle gostovanja na televiziji.

"Mislim da sam u toj emisiji bio politički korektan prema SPS-u, pre svega prema njenom lideru Dačiću. Istakao sam njegove zasluge na emancipaciji te stranke i rastu njenog međunarodnog ugleda. Posebno sam pohvalio Dačićevu hrabrost da na svoju premijersku agendu stavi rešavanje najtežih nacionalnih pitanja", naveo je Beko.

On je dodao da je sasvim jasno da uredno odgovara na sve svoje građanske obaveze, koliko god da su mu višesatni razgovori sa policijom teški, ali da na drugoj strani misli da ima i neka građanska prava.

Beko je u nedelju rekao da bi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trebalo da povede Vladu i da bi i Dačiću "laknulo kada bude na svom prirodnom mestu", i dodao da se policija bavi marketingom dok on ima dokumentaciju koja dokazuje da nije kršio zakon u privatizacijama Luke Beograd i C marketa.

Dačićev SPS odgovorio je juče optužbom da je Beko "oličenje nesreće" koja je snašla Srbiju i da beskrupulozno namerava da proizvede još jednog jakog lidera i to onog koji je na čelu istraga sumnjivih privatizacija.

Funkcioner Vučićeve Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović pozvao je danas Vučića da ne ostane nem i ne trpi drskost nekih stranaka koje imaju tri ili četiri puta manju podršku od naprednjaka.

"Ponekad me iznenadi drskost nekih koalicionih partnera koji ne oklevaju da upute pikado strelicu ka Vučiću iako on to ničim nije zaslužio", rekao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track