Čedi Jovanoviću plaćamo gorile da mu dižu tegove!

Bruka: Ovako se troše pare građana

Čedi Jovanoviću plaćamo gorile da mu dižu tegove!

Politika -
Čedomiru Jovanoviću obezbeđenje MUP Srbije, koje se plaća novcem iz budžeta, namešta sprave i pridržava tegove dok vežba

KURIR - Iživljavanje za sve pare.Čedomir Jovanović, lider LDP, javnosti mnogo poznatiji po raskalašnom životu i „zmijskom“ telu, koje je promovisao na planinskom vrhu Akonkagva, nego po političkim ciljevima i nastupima u Skupštini, očekuje od svojih telohranitelja ne samo da brinu za njegovu bezbednost već i da mu dodaju tegove u teretani! Problem je, međutim, što lider LDP ne plaća sam svoje obezbeđenje, već je reč o pripadnicima MUP Srbije koji se finansiraju iz budžeta.- U prvi mah sam pomislio da je to osoblje teretane, a onda sam video da je reč o članovima Jovanovićevog obezbeđenja! On od njih zahteva da mu dodaju tegove, nameštaju sprave za njega... Sve bi bilo okej da on sam plaća te ljude, ali malo je degutantno da obezbeđenje koje mu dodeljuje država i svi mi poreski obveznici plaćamo iz svog džepa služi za dodavanje tegova u teretani! - kazao je čitalac portala svet.rs koji je i poslao ovu fotografiju.Na fotografiji se vidi Jovanović kako leži na spravi, dok pored tegova, tik uz spravu, stoji pripadnik obezbeđenja.Inače, Jovanovića, pored pripadnika Uprave za obezbeđenje ličnosti, posle incidenta u Segedinu, kad je Jovanovića i njegovu porodicu napala grupa navijača, čuvaju i pripadnici SAJ. Zbog bezbednosti lidera LDP, njihov broj nikad nije otkriven. Telohranitelji iz redova MUP i SAJ čuvaju Jovanovića kad je u Srbiji, a kad je u inostranstvu, isprate ga do granice i tu prestaje njihova nadležnost.Nekoliko puta smo pokušali da dobijemo komentar Čedomira Jovanovića, ali do zaključenja broja nismo uspeli.

Vanja Vukić: MUP osuđuje takvo ponašanjeVanja Vukić, državni sekretar u MUP, podseća da Ministarstvo daje pripadnike Uprave licima čija je bezbednost ugrožena i da obezbeđenje samo u tu svrhu i treba da im služi.- Zna se šta je njihov posao, za šta su plaćeni i za šta se ta lica dodeljuju. Ako je to što navodite tačno, MUP osuđuje takav način postupanja s pripadnicima Uprave - kazao je Vukić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track