HAPSE MARKA JAKŠIĆA: Poslanik DSS uskoro iza rešetaka?!
Foto: Marina Lopičić

Otkrivamo

HAPSE MARKA JAKŠIĆA: Poslanik DSS uskoro iza rešetaka?!

Politika -
Policija i tužilaštvo proveravaju poslanika iz Kosovske Mitrovice zbog incidenata tokom izbora, ali i unosnih poslova kojima se godinama bavi

BEOGRAD - Klupko se odmotava!Marko Jakšić, poslanik DSS i jedan od najvećih zagovornika bojkota izbora u Kosovskoj Mitrovici, po svoj prilici, mnoge će stvari morati da objasni i policiji i tužilaštvu, saznaje Kurir iz odlično obaveštenih izvora.Podrivanje sistema- Svako ima pravo na slobodno izražavanje političkih stavova. Niko nikome ne osporava pravo na bojkot izbora, ali ono što radi Marko Jakšić jeste podrivanje sistema zemlje, a zarad ličnih interesa. Policija prikuplja sve informacije u vezi s njegovim poslovima na severu, povezanost s Albancima, ali i stvaranje atmosfere straha i upućivanje pretnji građanima na severu ako se slučajno usude da glasaju. Jakšić i njegovi sledbenici na sve načine pokušavaju da spreče izlazak Srba na izbore, jer u suprotnom više neće moći da obavljaju unosne poslove i poslovne kombinacije koje nemaju veze s patriotizmom - otkriva izvor Kurira i dodaje da je stvar vrlo osetljiva jer Jakšiću, koji je i poslanik u Skupštini Srbije, za bilo kakvu dalju akciju treba uskratiti poslanički mandat kako ne bi mogao da se poziva na imunitet. Jakšić na pitanje da li se plaši da će zbog svojih postupaka biti uhapšen odgovara:Pošten čovek- Ja sam pošten čovek, radim nacionalne stvari, ne pozivam na nasilje, imam mnogo prijatelja, ukazivao sam na svim izborima šta će se dešavati. Prema tome, da ova država ima i najmanje dokaza protiv mene, ja sad ne bih bio na slobodi - odgovara Jakšić i poručuje da će se s Kurirom razračunati na sudu.Podsećamo, kako je Kurir već pisao, a prema saznanjima iz bezbednosnih izvora, Jakšić je nedavno u Vučitrnu sklopio tajni pakt s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem kako bi zajedničkim snagama i zastrašivanjem na sve načine osujetili Srbe iz južne srpske pokrajine da izađu na lokalne izbore.Takođe, mediji, ali i brojni političari, Jakšića prozivaju da poseduje nekoliko nekretnina, od kojih je jedna u Londonu. Takođe, spekuliše se o njegovoj umešanosti u malverzacije vezane za izgradnju studentskih domova u severnom delu Kosovske Mitrovice.Da podsetimo, Jakšić je sa svojim pristalicama, nakon incidenta tokom izbora u Severnoj Mitrovici, pokušao za sve da optuži državu. S druge strane, posle sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbednosti najavljeno je podnošenje krivičnih prijava protiv svih odgovornih za incidente.

Vrbovao decu da pljuju VučićaKad je u maju ove godine prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić došao u Mitrovicu i pet sati odbornicima četiri opštine objašnjavao šta je potpisano Briselskim sporazumom, Jakšić je organizovao grupu svojih pristalica koji su dovikivali „Izdajice i Vučiću, ustašo“. Tad su, na zaprepašćenje svih, na ulici i kiši ostavljena deca od desetak godina koja su uzvikivala ove parole mržnje, a koja su to radila takođe pod okriljem Jakšića.

Vučić i Dačić su diletantiPoslanik DSS Marko Jakšić ponovo je u svom stilu izneo uvrede na račun državnog vrha nazivajući ih diletantima.- Nažalost, razgovore o Kosovu vode diletanti, neozbiljni ljudi. Vučić i Dačić. Oni su se dogovorili s EU - vi nama vlast, a mi ćemo vama dati KiM uz ulazak u EU. Ovo je jedinstven primer u svetu da neko žrtvuje, da neko daje teritoriju za ulazak u EU - rekao je Jakšić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja