ĐILAS PLJUNUO I BORISA TADIĆA: Počasni si predsednik DS, a ne Srbije!
Foto: Dado Djilas

Lider DS isprozivao bivšeg predsednika

ĐILAS PLJUNUO I BORISA TADIĆA: Počasni si predsednik DS, a ne Srbije!

Politika -
Ako ima predlog druge politike, osim one koju je usvojio Glavni odbor, nek iznese na stranačkim organima, pa da vidimo da li ta druga politika ima podršku, rekao je Đilas

BEOGRAD - Opleo po bivšem šefu.Lider demokrata Dragan Đilas „udario“ je u petak i na počasnog predsednika DS Borisa Tadića, kome je, izgleda, mnogo zamerio na stavu da bi demokrate eventualno mogle da sarađuju s naprednjacima ako poprave rejting, te mu je praktično poručio da ne brka funkcije. Đilas je, negirajući mogućnost saradnje sa SNS, Tadiću poručio da je važno da razume činjenicu da nije počasni predsednik Srbije, nego DS, uz napomenu da je i na tu funkciju postavljen na njegov predlog.Zasluge za zemlju- Boris Tadić treba da razume da nije počasni predsednik Srbije, već DS, i na to mesto izabran je na moj predlog. Njemu je stranka to mesto dala na moj predlog zbog zasluga koje ima za zemlju i stranku - rekao je Đilas i odgovorio da Tadićevu ocenu o rejtingu DS „uopšte nije razumeo“.Upitan da li Tadić možda želi „da mu preotme fotelju“, Đilas je rekao da nema mnogo onih koji se danas za tu poziciju takmiče.- Ako ima predlog druge politike, osim one koju je usvojio Glavni odbor, nek iznese na stranačkim organima, pa da vidimo da li ta druga politika ima podršku - kazao je Đilas.On je istakao da stav o saradnji sa SNS neće menjati.- Što se mene tiče, moj stav je da nas 23 godine onoga što smo radili u Srbiji obavezuju da sa strankama koje uništavaju Srbiju, gase slobodu medija, batinaju političke protivnike, hapse i proganjaju i uništavaju ekonomiju ne možemo da sarađujemo. Stojim iza tog stava i neću ga promeniti - rekao je lider DS.Tadić o ĐilasuIako je Đilas isprozivao bivšeg šefa na temi (ne)saradnje sa SNS, nije isključeno da je to uradio i zbog Tadićeve ocene da „Đilas još traga za sopstvenim političkim identitetom“ i izražene sumnje kako DS može da prevaziđe probleme pada rejtinga, odlaska članova...- Vanredni izbori su vrlo verovatni i zato je sad osnovno pitanje da li je rukovodstvo DS sposobno da uobliči politiku koja će biti privlačna za građane. Stranka može da ubrza oporavak, ali i pad, i tu je bitna uloga lidera - kazao je Tadić i, između ostalog, prokomentarisao da je svako od lidera DS ostavio svoj pečat, a da „Đilas poslednjih godinu dana pokušava da definiše svoj“.

Bez komentaraBoris Tadić izgleda nije želeo da ulazi u dalju polemiku s Draganom Đilasom. Zasad. Na zahtev da prokomentariše Đilasove prozivke, Tadićev komentar do zaključenja ovog broja nismo dobili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track