ČEDA KAFANI OSTAO DUŽAN DVA MILIONA: Gazda se vadi na Čedin dug i ne daje plate!
Foto: Damir Dervisagic

Ćevapi na lizing

ČEDA KAFANI OSTAO DUŽAN DVA MILIONA: Gazda se vadi na Čedin dug i ne daje plate!

Politika -
Zaposleni u restoranu „Zlatni bokal“ i „Kapetan Koča“ žale se da tri meseca ne primaju platu zbog Jovanovićevih dugova; Lider LDP nije platio pozamašne račune na ime reprezentacije

BEOGRAD - Navikao da živi na tuđ račun.Lider LDP Čedomir Jovanović slovi za političara koji voli za posećuje ekskluzivne restorane i uživa u dobrom vinu i hrani, ali izgleda na crtu. Jovanović je, naime, kako Kurir saznaje, dužan čak oko dva miliona dinara poznatim beogradskim restoranima „Zlatni bokal“ i „Kapetan Koča“ za iće i piće. Zaposleni u tim restoranima ogorčeni su jer im plate kasne čak tri meseca usled milionskog manjka u kasi zbog Jovanovićevog ceha.Čekaju pare- Mi zaposleni u restoranu „Zlatni bokal“ i „Kapetan Koča“ u Skadarliji tri meseca ne primamo platu, koja je na nivou minimalca. Gazda se stalno pravda da nema para jer nam Čeda Jovanović, na ime reprezentacije, duguje dva miliona dinara. Stalno nam ponavlja da ćemo dobiti platu čim on dobije pare od Čede - priča jedan od očajnih radnika.Đorđe Pavlov, poznatiji pod nadimkom Kortina, zakupac je „Zlatnog bokala“ i direktor skadarlijskog restorana „Kapetan Koča“.- Čeda treba da plati svoje obaveze, nije ni našem gazdi lako, ni njemu ne pada ništa s neba. Lako je jesti i piti na tuđ račun, ali to zaista više nema smisla. Nama već gori pod nogama. Moramo da izdržavamo porodicu - kaže sagovornik Kurira.Potvrda informacijeS druge strane, Đorđe Pavlov potvrđuje da lider LDP jeste redovan gost restorana „Zlatni bokal“ i „Kapetan Koča“ i da zaposlenima kasne plate. On, međutim, uporno tvrdi da uzrok krize nije Jovanović, koji, kako tvrdi, izmiruje račune.- Čeda Jovanović ne duguje ništa. Tačno je da zaposlenima kasne plate, ali ne zbog Jovanovića, nego zbog desetak firmi koje nam mnogo duguju. Ali to je moja stvar. Ovde u Srbiji svako svakome duguje, niko ništa ne plaća. Ne znam kako se to dopušta. To je tema - kazao nam je Kortina.Jovanoviću, inače, neistomišljenici često zameraju na luksuznom stilu života i postavljaju pitanje odakle mu novac za uživanje u skupim vinima, putovanjima po mondenskim letovalištima i egzotičnim destinacijama poput Himalaja i Pakistana, gde se bavi ekstremnim i skupim sportovima - heli skijanju, ronjenju, planinarenju.

Kortina: Tačno je, zaposlenima kasne plate, ali ne zbog Jovanovića, nego zbog desetak firmi, koje nam mnogo duguju
Kortina: Tačno je, zaposlenima kasne plate, ali ne zbog Jovanovića, nego zbog desetak firmi, koje nam mnogo duguju

Ovde Čeda voli da jede, a da ne plati... Restoran „Zlatni bokal“
Ovde Čeda voli da jede, a da ne plati... Restoran „Zlatni bokal“

Rođendansko slavlje 1,2 miliona dinaraČedomir Jovanović, lider LDP, možda se istrošio polovinom septembra, kad je iskeširao pozamašnu sumu novca za organizaciju 34. rođendana supruge Jelene. Kako je Kurir pisao, Jovanović je izdvojio do 1.200.000 dinara za rođendansku žurku zatvorenog tipa u poznatom prestoničkom restoranu „2.0 - Dijagonala“ (Zaplet II) na Vračaru.- Čeda je zakupio restoran i organizovao žurku za porodične prijatelje, a u čast rođendana svoje lepše polovine - kazao je tada izvor Kurira.Čedomir Jovanović je tada iskeširao 26 prosečnih srpskih plata.

Bez komentaraČedomir Jovanović nije želeo da govori o dugovima po restoranima u Beogradu. Na pitanja Kurira do zaključenja ovog broja odgovore nismo dobili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track