Ivanović: Pantić je manipulator, pobediću ga u drugom krugu

Izbori u Mitrovici

Ivanović: Pantić je manipulator, pobediću ga u drugom krugu

Politika -
Kandidat SDP odbacio je tvrdnje Pantića, koga podržava Vlada Srbije, da je sa Oebsom dogovorio da prebrojavanje glasova iz Kosovske Mitrovice izmesti u Prištinu, kao i da ima dogovor sa albanskim kandidatima o podršci u drugom krugu izbora 1. decembra

KOSOVSKA MITROVICA - Kandidat Građanske inicijative SDP za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović odbacio je danas optužbe protivkandidata Krstimira Pantića i nazvao ga "manipulatorom".

Ivanović je odbacio tvrdnje Pantića, koga podržava Vlada Srbije, da je sa Oebsom dogovorio da prebrojavanje glasova iz Kosovske Mitrovice izmesti u Prištinu, kao i da ima dogovor sa albanskim kandidatima o podršci u drugom krugu izbora 1. decembra. "Nisam video nikoga iz Oebsa osim njihovih lokalnih predstavnika u Mitrovici i to zato što su oni jedini bili zaduženi za prihvatanje i slanje glasačkog materijala", rekao je Ivanović i naveo da su iste kontakte imali i iz Građanske inicijative "Srpska" čiji je Pantić kandidat.

Prema njegovim rečima, i SDP je bio protiv odluke Oebs da se glasovi iz severne Kosovske Mitrovice broje u centru u Kosovu Polju, ali da to nije mogao da spreči. Ivanović je dodao da o tome svedoče i zahtevi koji su upućeni na više adresa, a u kojima se traži da se glasovi broje u opštinskoj izbornoj komisiji i naveo da je odluka Centralne izborne komisije, na insistiranje OEBS, bila štetna i izazvala nepotrebne sumnje.

Pantić je kazao da ne može da prizna rezultate jučerašnjih izbora iako vodi u trci za gradonačelnika jer je glasački materijal odnet ka Kosovu Polju i bio je satima bez kontrole. Uz to, Pantić je kazao da Ivanović ima dogovor sa albanskim kandidatima da ga podrže u drugom krugu. Ivanović je odbacio i te tvrdnje i naveo da se sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i liderom SNS složio da u Kosovskoj Mitrovici na vlasti "mora biti srpska koalicija". "Ako to Pantić (funkcioner SNS) neće, onda idemo na nove izbore. Naša prva ponuda će ići 'Srpskoj' da sa njima pravimo koaliciju", naveo je Ivanović i dodao da je u trenutnoj situaciji najbolje rešenje da većinu čine srpske stranke.

U severnoj Kosovskoj Mitrovici juče su u tri biračka centra ponovljeni lokalni izbori na koje je izašlo oko 22 odsto birača od oko 23.000 njih sa pravom glasa. U drugi krug ušli su kandidat Građanske inicijative "Srpska" Krstimir Pantić i Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović. Drugi krug je 1. decembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track