NIKO NI DA BEKNE: Čeda i Živković ćute o vezama s Miškovićem!

Izjava Borisa Tadića svima zapušila usta

NIKO NI DA BEKNE: Čeda i Živković ćute o vezama s Miškovićem!

Politika -
Tadićevi prethodnici za koje se veruje da su dobijali novac za stranku od vlasnika „Delte“ pokušavaju da sakriju istinu o odnosima s tajkunom

BEOGRAD - Ućutali se.Na izjavu Borisa Tadića, nekadašnjeg predsednika DS, da je Mišković finansirao ovu stranku dok on nije došao na njeno čelo, niko od viđenijih demokrata iz perioda pre 2004. godine nije želeo da odgovori. Zoran Živković i Čedomir Jovanović, koje je Tadić najdirektnije prozvao, nisu želeli da komentarišu njegovu izjavu.Tadićeve prozivkeNaime, Tadić je rekao da je on, kao predsednik stranke, obustavio Miškovićevo finansiranje koje je „nasledio od svojih prethodnika“, mislivši upravo na Živkovića i Jovanovića, koji su bili na čelu stranke neposredno pre nego što je on izabran za predsednika.O vezama DS sa kontroverznim srpskim tajkunom bio je voljan da govori jedino Slobodan Milosavljević, koji u to vreme bio ministar u vladi Zorana Đinđića, a zatim i Zorana Živkovića. Međutim, on tvrdi da o tome ne zna ništa!- Nikad nisam čuo za to, ne znam da li je Đinđić bio blizak s Miškovićem - rekao je Milosavljević i dodao da se ne boji da bi mogao da se nađe na spisku političara koje je plaćao Miroslav Mišković, a koji će da obelodani na suđenju.Svi umešaniS druge strane, analitičar Dušan Janjić tvrdi da nema te stranke koja nije uzimala novac od Miroslava Miškovića, osim (njegove) Aktivne Srbije.- Primao je DS novac od Miškovića i posle dolaska Tadića na čelo stranke. Svi su uzimali novac od Miškovića - SPS prvi, SPO, ima tu i SNS, ali će naprednjaci moći da kažu: ali smo ga mi procesuirali, za razliku od vas iz DS - kaže Janjić i dodaje:- I finansijsko stanje Borisa Tadića je enigma. Ko je sve u aranžmanu „Fijata“? Voleo bih da Mišković kaže kome je sve davao novac - navodi Janjić.

Pod sumnjom...Zoran Živković i Čedomir Jovanović
Pod sumnjom...Zoran Živković i Čedomir Jovanović

Nemanja Nenadić, Transparentnost SrbijaAgencija da proverava prihode stranakaProgramski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić kaže da je na Agenciji za borbu protiv korupcije da proveri sve izvore prihoda i finansiranje stranka i za svako finansiranje kaže da li je validno.- Ranije je bio u primeni drugi zakon o finansiranju stranaka, onaj od 1. januara 2004. godine, i tada su stranke bile u obavezi da prijave podatke o svim fizičko-pravnim licima koja su donirala više od 6.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track