Pašićeva: Ko ne uzme platu, vodi Beograd iz hobija  Veće: Onda je Đilas bio gradonačelnik iz hobija
Foto: Marina Lopičić

Već se posvađali: Svi članovi veća odrekli se plate, osim članice DS

Pašićeva: Ko ne uzme platu, vodi Beograd iz hobija Veće: Onda je Đilas bio gradonačelnik iz hobija

Politika -
Prazna kasa: Veće poručilo Đilasovoj izaslanici da bi i oni uzeli dohotke, ali da je vlast demokrata napravila manjak za plate veći od milijardu dinara

BEOGRAD - Idila dugo trajala.Iako još pošteno nisu ni počeli da rade, članovi privremenog veća su već zaratili. I to po starom srpskom običaju - zbog para! Naime, svi članovi privremenog organa Beograda - Siniša Mali, Nebojša Čović, Andrija Mladenović, Nikola Nikodijević, kao i sekretar ovog tela Goran Vesić - odrekli su se svoje naknade, izuzev Tatjane Pašić iz DS, čiju će platu Beograđani morati da plaćaju!

Živi od platePašićeva se povodom ovakve odluke kolega oglasila stranačkim saopštenjem, u kojem navodi da je ovakva njihova odluka tendenciozna, te da vođenje prestonice nije hobi, već ozbiljan posao.- Vest da su, osim mene, svi članovi i sekretar privremenog organa Grada Beograda obavestili Sinišu Malog da se odriču naknada za rad u tom organu predstavlja vrhunac demagogije. To predstavlja neodgovornost prema Beograđanima i najbolji je pokazatelj da ne shvataju da je obezbeđivanje funkcionisanja grada od dva miliona stanovnika ozbiljan posao - kaže Pašićeva i u razgovoru za naš list priznaje da ne zna kolika će joj biti mesečna naknada. Kako kaže, nju niko nije pitao da li se odriče naknade. Međutim, na pitanje da li bi se nešto promenilo da su je pitali, kaže - ne bi.- Radim za platu i živim od plate - poručila je nekadašnja Đilasova desna ruka.Povodom izjave Pašićeve, oglasili su se i ostali članovi ovog tela i to pitanjem da li je onda i Đilas sve ove godine vodio Beograd iz hobija pošto se, kao i oni sad, odrekao svojih primanja.Dupli standardi- Veoma smo iznenađeni izjavom Tatjane Pašić, koja je našu odluku da radimo u privremenom organu volonterski, bez nadoknade, nazvala radom iz hobija. Da li to znači da je i bivši gradonačelnik Dragan Đilas vodio grad iz hobija jer se hvalio da se odrekao svojih primanja dok je obavljao funkciju gradonačelnika. Očigledno njegovoj tadašnjoj zamenici Tatjani Pašić to nije smetalo - navodi se u saopštenju koje su potpisali članovi ovog tela, kao i:- Uvodom u finansijsku situaciju Grada i konstatacijom da imamo manjak za plate veći od jedne milijarde dinara, pitamo se odakle bismo i primali te plate da smo želeli. Pozivamo Tatjanu Pašić da se, umesto što dnevno piše saopštenja, uključi u rad privremenog organa, kako smo se dogovorili na jučerašnjoj prvoj sednici.

REAGOVANJAZoran Babić, SNSOvo je najbolji pokazatelj da je ljudima iz DS uvek bila najvažnija lična korist i zarada.Đorđe Milićević, SPSPozdravljam odluku članova da rade bez naknade. Taj potez je pokazao krajnje odgovoran i ozbiljan pristup koji ima socijalnu odgovornost prema građanima Beograda kako bi do izbora sve bilo održano u najboljem redu i pod kontrolom.Momo Čolaković, PUPSPravo svakoga je da proceni situaciju i da na osnovu toga odluči šta je najbolje. Ne znam da li gospođa Pašić negde radi. Ukoliko je zaposlena i već prima platu za to, bilo bi dobro da se solidarisala sa ostalim članovima veća.Sanda Rašković Ivić, DSSNjena stvar. Ipak, ako su se svi odrekli naknade, mogla je i ona to da učini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track