NAPRED SRBIJO: Podrška SAD reformskom kursu Vlade

Jača poverenje

NAPRED SRBIJO: Podrška SAD reformskom kursu Vlade

Politika -
SAD pružaju punu podršku evropskom putu Srbije, reformskom kursu vlade u Beogradu i pozdravljaju proces dijaloga sa Prištinom na rešavanju problema na Kosovu i Metohiji, ocenjeno je tokom razgovora

BEOGRAD - Sjedinjene Američke Države podržavaju napore Vlade Srbije na implementaciji briselskog sporazuma, rečeno je na večerašnjem sastanku predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i novog pomoćnika državnog sekretara SAD-a za evropska i evroazijska pitanja Hojta Brajana Jia.

SAD pružaju punu podršku evropskom putu Srbije, reformskom kursu vlade u Beogradu i pozdravljaju proces dijaloga sa Prištinom na rešavanju problema na Kosovu i Metohiji, ocenjeno je tokom razgovora.

Premijer Dačić je istakao da Vlada Srbije nastoji da poboljša odnose sa Sjedinjenim Državama i ukazao na brojne mogućnosti unapređivanja ekonomske saradnje.

On je istakao da je u prvih devet meseci ove godine izvoz iz Srbije u SAD povećan za 70 odsto u odnosu na isti period prošle godine, i izrazio nadu da će američke kompanije investirati u privredu Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track