Stanković: Srbija neće pristati na ucene lidera Albanaca

Do rešenja samo dijalogom

Stanković: Srbija neće pristati na ucene lidera Albanaca

Politika -
Politika ucene nikada nije donela dobro onima koji takvim sredstvima žele da ostvare svoje ciljeve, pogotovo što su razgovori počeli da daju konkretne rezultate. naveo je šef Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu

BEOGRAD - Šef Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je danas da odluka predstavnika Albanaca s juga Srbije da prekinu razgovore s Vladom predstavlja "političku nekulturu" i istakao da država neće pristati na ucene.

"Politika ucene nikada nije donela dobro onima koji takvim sredstvima žele da ostvare svoje ciljeve, pogotovo što su razgovori počeli da daju konkretne rezultate", rekao je Stanković.

Politički lideri Albanaca odlučili su da prekinu razgovore s Vladom Srbije pošto je odbijen njihov predlog da u Preševo i Bujanovac budu vraćeni sudovi i tužilaštva.

Oni traže da se u te dve opštine vrate osnovni sudovi i tužilaštva, kao i prekršajni sudovi i da se u tim mestima formiraju jedinice Višeg suda u Vranju, a usvojenim zakonom predviđeno je da se u Bujanovcu formira osnovni sud, a u Preševu prekršajni sud i osnovno tužilaštvo.

"Mi verujemo da se samo dijalogom može doći do rešenja koje će pomoći ljudima koji žive na ovom prostoru da ostvare svoje životne želje i potrebe za boljim ekonomskim statusom", rekao je šef Koordinacionog tela za jug Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track