Dragan Marković-Palma: Srbiji je otvorena kapija Evrope!
Foto: Nemanja Pančić

Reakcija na odluku Saveta ministara EU

Dragan Marković-Palma: Srbiji je otvorena kapija Evrope!

Politika -
Neću biti neskroman, ali ću biti objektivan, JS za to ima velike zasluge za to i moja čuvena rečenica patriotizam se ne sipa u traktor, rekao je Marković

JAGODINA - Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) i narodni poslanik Dragan Marković-Palma, izjavio je danas da se 21. januara za Srbiju otvara kapija Evrope.

"To je početak pregovora za ulazak Srbije u Evropsku uniju (EU)", rekao je Marković, reagujući na odluku Saveta ministara EU o početku pristupnih pregovora. Marković je rekao da su za to "najzaslužniji premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić".

"Neću biti neskroman, ali ću biti objektivan, JS za to ima velike zasluge za to i moja čuvena rečenica "patriotizam se ne sipa u traktor", rekao je Marković.

Vodeći se tom mojm rečenice došli smo do novih radnih mesta, do novih investitora jer smo odlučili 2008. godine i pomogli da se napravi proevropska vlada u Srbiji, dodao je Marković.

"Takođe i 2012. smo doneli, novu odluku, i da napravimo Vladu sa Srpskom naprednom strankom i nismo pogrešili, Srbija nikada nije bila popularnija u međunarodnim odnosima kao što je sada", rekao je Marković.

"Za značajne korake koje smo ostavrili na evropskom putu", juče smo čestitku dobili i od SAD, a Dačić je za godinu i po dana bio sedam puta u Americi, zaključio je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track