NEZADOVOLJNI: Pajtićevi odbori smenjuju Đilasa!

Rušenje lidera DS kreće sa severa

NEZADOVOLJNI: Pajtićevi odbori smenjuju Đilasa!

Politika -
Odlučni: Posle gubitka vlasti u Subotici većina članova gradskog odbora DS zatražila hitnu smenu Dragana Đilasa. O tome su pre dva dana razgovarali sa Borisom Tadićem, koji ih je posetio

BEOGRAD-SUBOTICA - Priprema se smena?

Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke, nema više uporište u Gradskom odboru te stranke u Subotici, saznaje Kurir u vrhu DS. Prema našim saznanjima, nakon katastrofalnog poraza na lokalnim izborima na Voždovcu, u Odžacima i Kostolcu i nakon što je DS izgubio vlast u Subotici, ovaj odbor odlučio je da zatraži smenu Đilasa i povratak Borisa Tadića na čelo stranke. Prema saznanjima Kurira, ovaj odbor bi do kraja godine trebalo da zvanično zatraži da najviši organi stranke raspravljaju o stanju u DS.Potrebna slogaTadić, počasni predsednik demokrata, nakon što je objavio da namerava da se vrati u politiku i eventualno se ponovo kandiduje za šefa stranke - prvo je preksinoć posetio stranački odbor u Subotici! Susretu je prisustvovalo oko 150 članova, s kojima je Tadić razgovarao o aktuelnoj situaciji u državi, ali i u DS.Modest Dulić, predsednik GO DS u Subotici, međutim, tvrdi da na tom sastanku „nije bilo formalnog razgovora“ o Tadićevoj kandidaturi za predsednika stranke. S druge strane, on podvlači da „nije slučajno to što je Boris prvo došao kod njih“ jer mu je subotički odbor pružio podršku 2003, kada je bio protivkandidat nekadašnjem predsedniku DS i vlade Srbije Zoranu Živkoviću.Dulić, doduše, nije mogao eksplicitno da potvrdi informacije Kurira da Đilas nema više uporište u ovom odboru i da će odbor podržati eventualne smene u vrhu stranke.Iznevereno članstvo- Takvih inicijativa do sada zvanično nije bilo, ali bilo je razgovora o predsedniku i stanju o stranci. U razgovoru je preovladavala potreba za slogom i sabornošću u stranci kako bismo postigli što bolje rezultate - kazao je Dulić.Izvor Kurira, međutim, kaže da su subotičke demokrate prilično ogorčene na vrh stranke, posebno na Đilasa. Pre nekoliko meseci DS je izašao iz vlasti u Subotici, a Dulić smenjen s mesta gradonačelnika. Odluku SVM da rasturi savezništvo sa DS u korist koalicije sa SNS kritikovao je predsednik pokrajinske vlade i drugi čovek stranke, potpredsednik Bojan Pajtić.Uprkos propasti lokalne koalicije i Pajtićevih teških reči na račun SVM, do narušavanja koalicije ove dve stranke na pokrajinskom nivou nije došlo. Iz toga je članstvo DS u Subotici došlo do zaključka da ih je vrh stranke pustio niz vodu i da zbog toga, kao i zbog debakla DS na svim lokalnim izborima, i lošeg imidža stranke na čelo DS treba da se vrati Tadić.

Modest Dulić
Modest Dulić

Modest DulićVELIKI BROJ ČLANOVA PODRŽAVA TADIĆA- Tadić je prekjuče došao u posetu, tako da smo mi, praktično, prvi stranački odbor koji je posetio nakon svoje objave da namerava da se vrati u politiku. Na taj sastanak je došao veliki broj članova stranke koji podržavaju njegov povratak - rekao je Modest Dulić, predsednik GO DS u Subotici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track