Pretučen odbornik LSV u Novom Sadu
Foto: Preent Screen Jutub

Lakše telesne povrede

Pretučen odbornik LSV u Novom Sadu

Politika -
LSV navodi da je Vezmar pretučen noćas,a o napadu obaveštena i policija, koja je izašla na lice mesta

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je danas da je odbornik te stranke u Skupštini grada Novog Sada Nenad Vezmar pretučen u ulici Maksima Gorkog dok se vraćao s koncerta.

LSV navodi da je Vezmar pretučen noćas i da je o napadu obaveštena i policija, koja je izašla na lice mesta.

"Vezmaru su lekari konstatovali lakše telesne povrede. Svoja saznanja u vezi napadača Vezmar je sinoć preneo i policiji, kojoj će danas predočiti i moguće dokaze", navodi se u saopštenju.

LSV navodi i da su huligani koji su ga napali iznenada, bez povoda, sa leđa, mladići kojima smeta njegov kako politički, tako i angažman u borbi protiv fašizma.

U saopštenju LSV zahteva da policija hitno pronađe napadače na Vezmara, poručujući da napad na njihovog odbornika nije napad samo na njega lično, nego i na Skupštinu grada kao instituciju i sve građane Novog Sada.

Vučević osudio napad na VezmaraGradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije osuđuje fizički napad na odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Nenada Vezmara koji je pretučen u ulici Maksima Gorkog, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.U saopštenju se navodi da je Vučević rekao da svako ko vrši javnu funkciju i zastupa građane predstavlja jedan od stubova društva i oličenje je onih koji se bore za promene i bolju budućnost svih nas."Taj posao je pun izazova i ne nailazi nikada na odobravanje svih, ali moraju se znati granice u poštovanju osnovnog ljudskog integriteta, slobode i dostojanstva. Nažalost, svedoci smo toga da postoje individue koje destruktivno ponašanje i svoju agresivnost iskazuju na ovako brutalan način, a to je nešto čemu sve institucije sistema moraju stati na put i to ne samo u ovom slučaju", kazao je Vučević.On je istakao da osuđuje svako nasilje i poziva građane, bilo kojoj partiji da pripadaju, da se uvek, i na svakom mestu, ponašaju dostojanstveno i civilizovano.Vučević, kako je navedeno u saopštenju, od nadležnih državnih organa očekuje da sprovedu istragu i privedu pravdi odgovorne za ovaj, sinoćni incident."Neophodno je da se svaki stanovnik našeg grada oseća sigurno i zato se nadam da će u najkraćem roku policija otkriti počinioce i izvesti ih pred lice pravde", rekao je Vučević.Novosadski odbor Demokratske stranke osudio je danas napad na odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Vezmara i zatražio da se odgovorni hitno pronađu i kazne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track