OPERACIJA DIKTATOR Meta: Aleksandar Vučić!
Foto: Kurir štampano

Tajni plan Miškovića da uništi vicepremijera

OPERACIJA DIKTATOR Meta: Aleksandar Vučić!

Politika -
Cvijan i Đilas, po planu koji su osmislili lobisti „Podeste“, na sve načine pokušavaju da u zapadnoevropskim političkim krugovima Vučiću prišiju epitet diktatora i tako ga diskredituju

BEOGRAD - Mišković ne bira sredstva da se osveti Vučiću!Otvoreno lobiranje u inostranstvu protiv lidera SNS Aleksandra Vučića, iza čega stoji tajkunsko-politički lobi s Miroslavom Miškovićem na čelu, ima za cilj da se u zapadnoevropskim političkim krugovima potpredsedniku srpske vlade prilepi epitet diktatora!Naime, Miškovićevi lobisti, američka grupa „Podesta“, napravili su detaljan plan kako da se Vučić uništi, a jedan od načina je da se u inostranstvu pokvari njegov imidž.Ključna reč- Ključna reč je diktator. Ona se sada naglašeno često koristi da bi se opisao Aleksandar Vučić. Obratite pažnju, tu reč ili neku sličnog značenja naći ćete u svakoj izjavi njegovih protivnika - Vladimira Cvijana i lidera DS Dragana Đilasa. Takođe, kako bi se strancima dočaralo da je Vučić diktator, druga ključna fraza je „povratak u devedesete“. Ideja je da se uspostavi asocijativna veza između Vučića i Miloševića, odnosno političkih dešavanja iz tog vremena, od čega se strancima, posebno na Zapadu i u SAD, diže kosa na glavi jer ih podseća na taj mračan period, na vreme ratova i nemira na Balkanu. To nije nimalo naivno, za Evropu su demokratija i poštovanje ljudskih prava temeljne vrednosti - objašnjava izvor Kurira i dodaje da Đilas, s jedne strane, ima motiv da umanji značaj Vučića jer mu je dolazak SNS i njegovog lidera na vlast onemogućio poslovne kombinacije koje je do tada mogao da pravi, naročito s vlasnikom „Delte“ Miroslavom Miškovićem.Podsećamo, kako je Kurir već pisao, najpre je „Podesta“ na sve važne adrese u EU i SAD uputila pismo u kojem je Mišković predstavljan kao žrtveni jarac i navođeno da su ga nacionalistički nastrojeni političari držali u pritvoru po sovjetskom modelu. Široko dejstvoUbrzo se pojavljuju članci u uglednim svetskim novinama, Njujork tajmsu na primer, a zatim se preko lidera DS Dragana Đilasa i unutar SNS Vučić optužuje da je Srbiju uveo u diktaturu i da zemlja klizi u devedesete.

Ilustracija: Branka Savković
Ilustracija: Branka Savković

ČinjeniceVUČIĆEVI PROTIVNICI GOVORE ISTE REČI* 13. 12. 2013. Vladimir CvijanNa poslednjim sednicama govorilo se ko će sve biti uhapšen - od biznismena Milana Beka i Miodraga Kostića do direktora „Srbijagasa“ i „Koridora“, kao i stranački lideri. Vučić nas vodi u diktaturu i devedesete.* 13. 10. 2013. Vladimir CvijanOptužnica protiv Miškovića je neosnovana, a Srbija sve više klizi u diktaturu Aleksandra Vučića. Ovo je povratak u devedesete. Mediji su zatvoreni, pravosuđe se zloupotrebljava, sva vlast je u rukama jednog čoveka - Aleksandra Vučića.* 20. 12. 2013. Dragan ĐilasNa sastanku s Majklom Davenportom, šefom delegacije EU u Srbiji, ukazao sam na zabrinjavajuće stanje na političkoj sceni Srbije i medijski progon opozicije. Neophodno je da se prestane s prljavom političkom kampanjom i neregularnim uslovima u kojima se izbori održavaju, a koje karakterišu politički motivisana hapšenja i presuđivanje preko medija.* 25. 9. 2013. Dragan ĐilasSmenjen sam jer sam progovorio o tome da se u Srbiji uvodi diktatura. Vreme Miloševića nismo zaboravili i nikako nemamo pravo da ćuteći pustimo da se takav režim vrati, u bilo kom obliku. Vučić je apsolutista i veruje da jaše tigra.* 3. 8. 2013. Podesta grupa - Njujork tajmsNacionalistički nastrojeni političari koji su uhapsili Miškovića i držali ga u pritvoru po sovjetskim modelu iskoristili su ga kao žrtvenog jarca da bi sebi podigli rejting. To su uradili podstičući bes u narodu zbog njegovog bogatstva i osuđujući ga u medijima koji su pod kontrolom države.

U Vašem dnevom listu danas pročitajte još: - ATAŠE USKORO U POLICIJI: Lazarevića saslušavaju sledeće nedelje! - Smena Dragana Đilasa sa čela DS počinje 18. januara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track