Vučić: Većina u Predsedništvu SNS za izbore, ja sam protiv
Foto: Tanjug

Oprez i uzdržanost

Vučić: Većina u Predsedništvu SNS za izbore, ja sam protiv

Politika -
Rešavanje ekonomskih problema u Srbiji sada je najvažnije pitanje i vanredni parlametnarni izbori bi mogli da budu raspisani samo u slučaju da se u javnosti otvori pitanje legitimiteta Vlade Srbije, naveo je vicepremijer

BEOGRAD - Predsednik Srpske naprede stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da je većina članova Predsedništva te stranke za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ali da se on tome protivi.

Vučić je na obeležavanju Bandnjeg dana u SNS-u rekao da je zahvalan članovima Predsedništva što uprkos tome što je on u manjini poštuju njegov "oprez i uzdržanost" u vezi s vanrednim parlamentarnim izborima. Na ponovljeno pitanje kada će SNS doneti odluku o tome da li će se ići na vanredne parlamentarne izbore, Vučić je rekao da će o tome uskoro odlučiti Predsedništvo stranke.

Pojedini funkcioneri SNS-a zalažu se raspisivanje vanrednih parlametnarnih izvora u Srbiji dve godine pre roka, a u medijima se spekuliše da bi mogli da budu održani istovremeno s lokalnim izborima u Beogredu na proleće. Vučić je ocenio da je rešavanje ekonomskih problema u Srbiji sada najvažnije pitanje i da bi vanredni parlametnarni izbori mogli da budu raspisani samo u slučaju da se u javnosti otvori pitanje legitimiteta Vlade Srbije.

"Smeta mi negativna atmosfera koju stvaraju pojedini društveni činioci nezadovoljni time što gube svoje pozicije", rekao je Vuučić, ali nije precizira o kome je reč. Kao primer negativne atmosfere, on je pomenuo da se u medijima govori i piše o talasu poskupljenja u Srbiji, iako, kako je naveo, zvanični podaci pokazuju da to nije baš tako.

Upitan da li ministar privrede Saša Radulović i dalje ima njegovu podršku uprkos tome što ga krititkuju pojedini funkcioneri SNS-a, Vučić je rekao da Radulović dobro radi i da je potrebno sa sindikatima potistići dogovor o izmenama Zakona o radu koje predlaže ministar privrede.

"Srbija je 2013. uspela da ostvari najnižu stopu inflacije u proteklih 10 godina i da poveća svoj bruto domaći prozvoda (BDP) i sada je potrebno da se pollitička stabilnost održi, a za to je neophodam dogovor sa sindikatima i radnicima", kazao je Vučić.

On je istakao da Zakon o radu mora da se menja. Upitan da li Socijalistička partija Srbije kao koalicioni partner SNS-a u Vladi Srbije koči refome, Vučić je rekao da to nije tačno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track